Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Аменорея та циклічний біль: на що можуть вказувати дані порушення у жінок?

Аменорея та циклічний біль: на що можуть вказувати дані порушення у жінок?Кожен організм є індивідуальним з наявністю свої особливостей. Так не є виключенням коли дівчатка народжуються з повністю закритою дівочою плівою, яка в нормі повинна мати невеликий отвір для входу до піхви. Ускладнення від цього починають викликати у більшості випадків при початку менструації.

Неперфорована дівоча пліва - це патологічний стан вродженого характеру, що характеризується потовщеною дівочою плівою з відсутністю в ній природного отвору.

Основні прояви

У більшості випадків дане порушення має безсимптомний перебіг до періоду статевого дозрівання.
 
Надалі спостерігається аменорея (відсутність менструацій) та поява циклічних больових відчуттів з іррадіацією в спину внаслідок неможливості відтоку менструальної крові.  Як наслідок менструальна кров накопичується в піхві, з наступним досяганням матки. Додатково виникатиме відчуття тяжкості внизу живота, порушення сечовипускання (затримка сечовипускання) та акту дефекації (діарея/закреп).
 
Надалі в дорослому віці відсутність перфорації в дівочій пліві ускладнює процес статевого акту, тобто створює неможливість позбутися незайманості природним шляхом.

Діагностика та тактика лікування

Встановлення діагнозу відбуватиметься безпосередньо при проходженні огляду у лікаря гінеколога враховуючи анамнез та клінічні ознаки порушення. Так під час гінекологічного огляду неперфорована дівоча пліва має вигляд опуклого мішечка. Додатково з метою виключенням інших гінекологічних патологічних станів можливе проведення УЗД.
 
Тактика лікування полягатиме в проведенні хірургічного розрізу дівочої пліви. Так під час розрізу видаляються залишки дівочої пліви та формується схожий до природного отвір.
 
Під час діагностування неперфорованої дівочої пліви ще в малюковому (неонатальному) віці, батькам рекомендовано або одразу ж провести оперативне малоінвазивне втручання або ж дочекатися статевого дозрівання дівчинки.
 
Дане оперативне втручання має назву - хірургічна дефлорація. Відповідно показаннями до її проведення є діагностоване потовщення пліви, затримка менструальної крові в піхви тощо. Також її проведення можливе навіть при відсутності медичних показань, наприклад при надмірній еластичності дівочої пліви або сильний страх перед її розривом природним шляхом.
При цьому операція не можлива у разі запального процесу сечостатевої системи, онкологічного процесу в ділянці статевих органів.
 
Тривалість процедури не перевищує в нормі й 15 хвилин та обмежується місцевим знеболюванням. Після проведення розрізу, в піхву на певний час вводиться тампон насичений антисептичним розчином. Особливості реабілітаційного періоду будуть залежати від віку пацієнтки.
 
Обрати гінекологічну клініку для проходження консультації у лікаря гінеколога, в тому числі й з питання неперфорованої дівочої пліви Ви зможете скориставшись послугами Всеукраїнського каталогу клінік ITMED.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм