Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Використання сонцезахисних засобів та помилки, які при цьому допускаються

Використання сонцезахисних засобів та помилки, які при цьому допускаютьсяВикористання засобів з сонцезахисним фактором SPF від 30 та вище уповільнює процес старіння шкіри, зберігаючи їй свіжість та надаючи еластичність.

Використовувати сонцезахисні засоби необхідно не залежно від типу шкіри. Наприклад, людям, які схильні до утворення пігментних плям, починати захищати шкіру необхідно ще при появі перших березневих сонячних променів. Оскільки навіть коли погода похмура до землі доходить близько 40% УФ променів, а для власників світлої шкіри це вже ризик обгоріти.

Що таке показник SPF?

SPF (Sun Protection Factor) – сонцезахисний фактор. Цифра, яка вказується поруч, означає здатність косметичного засобу захистити шкіру від шкідливих сонячних променів.

Наприклад, SPF 15 блокує 93% UVB випромінювання, а SPF 30 — вже 96%. SPF 50 — 98-99% променів.

Щоб визначити необхідний SPF, потрібно встановити час, через який шкіра починає червоніти під впливом сонячних променів. Ця цифра множиться на ту, яка вказана на упаковці засобу з сонцезахисним фактором.

Підсумок – отримуєте час, який можете провести на сонці до появи почервоніння на шкірі або опіку.

Як вибрати сонцезахисний крем?

Основним фактором є вибір засобу в залежності від свого типу шкіри.

Для сухої шкіри підійдуть санблоки зі зволожувальними компонентами (алое, гіалуронова кислота, гліцерин). Для чутливої шкіри краще зробити вибір на користь засобів на основі мінералів та заспокійливих речовин.

Креми для жирної та проблемної шкіри, не повинні мати в складі олій, оскільки це тільки посилить жирний блиск. Бажано, щоб це були сонцезахисні засоби у вигляді гелів або флюїдів, до складу яких входять мінерали.

Помилки при використанні сонцезахисного крему

  1. Несвоєчасне використання захисту. Думаю, Ви не раз помічали відпочивальників на пляжі, які починають процес відпочинку з розкладання речей, перевдягання, а тільки потім приступають до нанесення сонцезахисного крему. Це не зовсім правильне рішення. Наносити захист від ультрафіолету необхідно за пів години до виходу з будинку, оскільки потрібен час, щоб крем поглинувся та почав діяти. У даний пункт можна віднести ще одну помилку – це нанесення засобу навколо одягу. Оскільки навіть якщо Ви в одязі та довго перебуваєте на сонці, негативний вплив УФ на шкіру зберігається. Оптимальний варіантом буде нанесення крему на все тіло, аж до кінчиків пальців.
  2. Відсутність захисту для губ. Губи ще більш уразливі, ніж наша шкіра, оскільки у них практично немає меланіну. І в тому випадку якщо ігнорувати їх захист, надалі це призведе до появи сухості та тріщин на губах. Необхідно використовувати спеціальні бальзами або помади перед виходом на сонце.
  3. Нанесення на обличчя захисний засіб для тіла. Існує різниця між специфікою захисних засобів для обличчя та тіла.  І в тому випадку якщо у Вас проблемна шкіра, суха зі схильністю до висипань, це тільки призведе до погіршення її стану.  Крем для тіла має більш щільну структуру й наносячи його на обличчя створюється просто непробивна «броня», що порушує обмінні процеси.
  4. Нанесення крему одноразово. Для захисту шкіри необхідно за потребою оновлювати нанесення.  На пляжі це нанесення кожні півтори години.
  5. Використання крему з минулих сезонів.  Важливо пам'ятати, що виявивши крем з минулого року, необхідно перевіряти його терміни придатності.  Сонцезахисні креми повинні зберігатися не більше двох років, оскільки з часом втрачається їх захисна властивість.
Не забувайте про ваговий захист вашої шкіри! Користуйтеся захисними засобами, з метою профілактики онкологічних процесів та раннього старіння. 

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм