Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чому вихід з карантину може спровокувати сильний стрес?

Чому вихід з карантину може спровокувати сильний стрес?Багато з нас будували плани, тактики і зненацька все раптово змінилося. При тому в такій карантинній ситуації опинилися люди, які завжди планують на рік вперед. А також ті, чиї плани не будуються далі тижня. Ми задавали собі питання, що буде, коли карантин закінчиться? І ось це сталося, обмеження поступово знімають і починається поступове усвідомлення, що відбуватиметься далі. Спробуємо з'ясувати, як виходячи з карантину обійтися без стресів.

Послаблення карантинних заходів, це новина, яку ми так довго чекали. Але з іншого боку нас лякає, що ситуація зі статистикою захворювання ще не втішна, для багатьох будь-який вихід з будинку перетворився на стрес через страх заразитися. Також вихід з карантину може лякати й тим, що доведеться розв’язувати ті проблеми, які виникли у зв'язку з ним (втрата роботи або проблеми з бізнесом).

Причини, через які вийти з карантину тяжко
  • життя придбало спокійний характер: не потрібно кудись поспішати;
  • для дітей онлайн навчання ще більше прив'язало їх до комп'ютера. Тим більше, що сучасні діти і так воліють спілкуватися онлайн, ніж грати на вулиці.
Тому, щоб хоч якось вплинути на ситуацію вчіться домовлятися дітьми. Запитайте причину, чому дитина не бажає пограти на вулиці. Також можна ввести для всієї родини певний режим дня: складіть графік, де буде зазначено відведений час для прогулянки, навчання, розваг або виконання домашніх справ.
 
Як постаратися уникнути стресу при переході на нові умови життя?

  1. Усвідомлюйте, що з вами відбувається, адже від отриманих відчуттів буде напряму залежати ваш емоційний стан.
  2. Не намагайтеся максимально швидко зайнятися роботою. Дотримуйтеся плавного переходу, визначте пріоритетні завдання (те, що потрібно зробити в першу чергу) та комбінуйте їх з відпочинком вдома або за містом.
  3. При виході на роботу в перший час втома буде невіддільною частиною робочого процесу. Це як повернутися до справ після тривалої відпустки. Тому необхідно дотримуватися режиму дня, краще висипатися та планувати як робочий, так і вільний від роботи час.
  4. Займіться спортом, адже це корисно не тільки для фізичного здоров'я, але і психологічного стану. Оскільки люди, які займаються фізичними навантаженнями, менше піддаються депресії через вироблення гормону щастя – ендорфін.
  5. Для підвищення працездатності та підвищення стійкості до стресових ситуацій, зверніть увагу на ваш раціон та допоміжні препарати, у вигляді ліків на трав'яній основі. Рекомендуємо препарат – Трисил. Перед його застосуванням необхідно вивчити протипоказання.
  6. Не бійтеся поділитися своїми переживаннями з близькими людьми.
Карантин дав нам серйозний досвід з усвідомлення своїх почуттів, поліпшення або відкриття нових навичок та по-своєму поділив життя на «до» та «після». І тому постарайтеся побачити можливості, які відкриває Вам поточне положення.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм