Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Провітрювання приміщення в умовах карантину

Провітрювання приміщення в умовах карантинуВ умовах перебування всієї родини в домашній ізоляції дуже важливо забезпечувати оптимальну роботу імунітету. Це забезпечується шляхом проведення вологого прибирання, провітрювання, знезараження поверхонь. Як саме провітрювання приміщення впливає на наш організм та як правильно його проводити? Спробуємо з'ясувати.

Яка користь від провітрювання?

Щоденне провітрювання допомагає нам позбавитися від проблем у вигляді:
  • пилових кліщів;
  • цвілі, допомагаючи запобігти її;
  • від надмірної вологості повітря;
  • скупчення вуглекислого газу, який виділяється при видиху.
Також потік свіжого повітря забезпечує нам:
  • перешкоджання подальшому розмноженню патогенних мікроорганізмів;
  • сприятливий мікроклімат;
  • усунення неприємного запаху;
  • стабільність нервової системи, шляхом насичення організму іонами;
  • профілактика виникнення цвілі;
  • зниження в повітрі концентрації шкідливих мікроорганізмів.

Види провітрювання

  1. Наскрізне провітрювання: проводиться шляхом відкриття всіх вікон в будинку, на короткий час.
  2. Кутове або одностороннє провітрювання: проводиться виключно при теплій погоді.
  3. Додатково за допомогою вентиляційних шахт: найпоширеніший метод, відбувається постійний обмін повітря, який буде посилюватися, при відкритті вікон.

Як провітрити кімнату, якщо у Вас маленька дитина?


Свіже повітря в кімнаті дитини, одне з найважливіших правил.

При плюсовій температурі провітрювання потрібно робити по 15 хвилин, кожні півтори-дві години, взимку час обмежити до 5 хвилин, 4 рази на день.

Також необхідно робити півгодинне провітрювання після пробудження та перед сном.

Провітрювання кімнати перед сном забезпечує його якість, з кімнати вивітрюється зайва вологість, а повітря наповнюється киснем.

Важливо, щоб потік повітря не потрапляв на дитину.

До чого призводить відсутність надходження свіжого повітря?


При накопиченні в приміщенні вуглекислого газу, надмірна вологість повітря призводить до того, що людина починає відчувати втому, постійну сонливість, виникає головний біль, а також з'являється ризик розвитку алергії через накопичення пилу (на шпалерах, меблях).

Чим відрізняється провітрювання в спеку та в холодну пору?


Провітрювання приміщення в спеку, не принесе особливого ефекту. Насолоджуйтеся свіжим повітрям через три години після того, як стемніє. Але пам'ятайте, що навіть влітку на протязі можна захворіти, тому грамотно підійдіть до цього питання.

У зимовий період, провітрювання не повинно займати багато часу, але має бути регулярним. Тим більше, що зараз ми знаходимося у приміщенні на постійній основі. Не бійтеся переохолодити кімнату, влаштовуючи наскрізне провітрювання, це допоможе усунути патогенні мікроорганізми.

Якими додатковими способами забезпечити правильну мікрофлору будинку?


Не забувайте про створення загального сприятливого клімату шляхом дотримання необхідної вологості (40-60% за рекомендаціями ВООЗ), температури (19-23 ° С), а також рівня шуму в приміщенні.
 
Також в умовах карантину, крім провітрювання, потрібно проводити й інші необхідні заходи, для зниження ризику розвитку захворювань та погіршення імунітету.
 
Сюди входить регулярне вологе прибирання (двічі в день).  Контактні предмети необхідно протирати дезінфікуючими засобами (дверні ручки, крани).  Посуд додатково обробляти окропом, при цьому дати самостійно висохнути.  Прати необхідно також при високій температурі.
 
Пам'ятайте, що повітря та мікрофлора в вашому будинку, безпосередньо позначається на вашому самопочутті та життєдіяльності в цілому.  Тому, при перебуванні в умовах тимчасової самоізоляції намагайтеся забезпечувати комфортне та здорове середовище для себе та ваших близьких.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм