Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Застосування бактерицидного рециркулятора при знезаражуванні повітря

Застосування бактерицидного рециркулятора при знезаражуванні повітря Захворювання, які викликаються забрудненим мікробами повітрям, на сьогодні знаходяться на високому рівні. Більшість патогенних мікроорганізмів передаються повітряно-крапельним шляхом. І таке явище гостро стосується приміщень, в якому постійне скупчення людей (офіси, класи для викладання) та при цьому погана вентиляція. Основне завдання при знезараженні повітря, це запобігти поширенню мікробів. Як допоможе у цьому опромінювач-рециркулятор та чим його застосування відрізняється від інших приладів? Далі з'ясуємо.

Особливість опромінювача-рециркулятора, це можливість перебування людей у приміщенні при його роботі. Це дуже доречно у домашніх умовах, коли є маленькі діти.

Рециркулятор бактерицидний– це пристрій закритого типу, який характеризується очищенням та знезаражуванням повітря в приміщенні. Повітря нагнітається в рециркулятор вентилятором та виходить з іншого боку вже очищеним.

Де можна застосовувати?

  • житлові приміщення (квартира, дім): рекомендується застосовувати пересувні рециркулятори, які можна пересувати по мірі необхідності. У поєднанні з проведенням вологого прибирання у будинку можна значно знизити рівень поширення бактерій;
  • офіси, салони краси та інші установи з великим потоком людей: особливо ефективний вплив спостерігається у сезон застуд. За статистичними даними кількість хворих співробітників при застосуванні рециркулятора знижується на 40%.
Переваги бактерицидного рециркулятора
  1. Пристрій працює в присутності людей, без негативного впливу.
  2. Після роботи пристрою не потрібно провітрювати приміщення, як після застосування кварцової лампи.
  3. Безшумність.
  4. Наявність пересувного та настінного виду рециркулятора.
  5. Очищення повітря від шкідливих організмів на 96-98%.
  6. Наявність таймера та індикатора робочого стану ламп.
Техніка безпеки при роботі з рециркулятором
  1. Пам'ятайте про те, що рециркулятори, а саме УФ лампи мають термін придатності.
  2. Не використовувати апарат при його несправності.
  3. При пошкодженні колби рециркулятора необхідно знезаразити місце, де був ртутний вміст.
  4. Не контактувати безпосередньо з лампою без спеціальних захисних окулярів.
Які види патогенних збудників піддаються усуненню?
  • віруси (вірус грипу, ротавірус);
  • бактерії (стафілокок, стрептокок);
  • спори цвілі;
  • дріжджові грибки.
На що необхідно звернути увагу при виборі обладнання?

До вибору медичної техніки необхідно підійти дуже відповідально, оскільки це стосується вашого здоров’я. В медичному маркеті ITMED(https://market.itmed.org/catalog/retsirkulyatory/), Ви зможете обрати необхідний

Вам пристрій, за найкращих умов придбання.
  1. Потужність: в середньому потужність пристрою коливається від 15 до 100 Вт. Висока потужність рециркулятора буде доречною у великих приміщеннях, а невисокі показники апарата можна застосовувати вдома або в офісі.
  2. Результативність очищення від бактерій: даний показник в першу чергу залежить від площі приміщення, де буде використовуватися пристрій та від кількості постійно присутніх людей в ньому.
  3. Характеристика пристрою (вид, кількість ламп): в рециркуляторі може бути від однієї до шести ламп (чим більше ламп, тим більша потужність).  Кількість ламп важлива для місця, де буде працювати пристрій.  Якщо це медична установа, то пристрій повинен володіти набагато більшою потужністю, ніж удома або в офісі.  Що стосується виду рециркулятора, то він буває настінним, пересувним та змішаним.  Роблячи вибір на користь певного виду, необхідно вирішити чи буде використовуватися апарат в інших кімнатах.  Також потрібно врахувати й те, що з метою безпеки пристрій не повинен бути доступним дітям та домашнім тваринам.
Рециркулятор дозволяє вберегти багатьох від інфекцій, особливо в сезон грипу та ГРВІ.  Особливо, він корисний в місцях великого скупчення людей.  

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм