Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Здоровий спосіб життя та психологія

Здоровий спосіб життя та психологіяЯкщо ви прагнете перейти до правильного харчування, в першу чергу почніть зі свого мозку. Ви повинні зрозуміти, як стрес пов'язаний з травленням, та чому не можна заганяти себе в суворі рамки. Як це зробити?

Спробуємо розібратися.
  • Домашні методи для боротьби з емоційним переїданням
Існує безліч таких способів. І часто на їх виконання потрібні місяці. Для початку достатньо просто вести щоденник, де ви записуєте емоції або події, які ви відчували до харчового зриву. Це допоможе визначити причину, чому ви в черговий раз переїли.
  • Зміна харчових звичок у колі сім'ї
Здорове харчування буде даватися важко, якщо в цей момент ваші близькі доїдають бутерброди. Але не потрібно вдаватися в крайнощі та ставити ультиматуми. Почніть з дрібниць, поступово збільшить в раціоні кількість овочів, знайдіть смачні рецепти зі здорової їжі й успіх вам гарантований.
  • Геть суворі обмеження!
Сам по собі стан заборони на щось викликає дискомфорт, який хочеться швидше усунути. Людина, яка загнала себе в харчові рамки та з тривожністю підраховує з'їдені калорії вимірюючи сантиметри в талії, буде відчувати себе обділеною та нещасною. В першу чергу ви повинні зрозуміти, що правильне харчування, це в першу чергу здорове тіло, а не худе. Також, не потрібно забувати про такий термін як «чітміл», коли ви виділяєте один день у тижні, щоб дозволити собі щось «смачненьке».
  • Компульсивне переїдання
Це вже серйозний харчовий розлад, що характеризується неконтрольованим вживанням великої кількості їжі. Причому, сам процес поїдання стирається з пам'яті. Такий стан у більшості випадків потребує допомоги фахівця.
  • Перехід до здорової їжі за 21 день
Існує думка, що звичка формується за 21 день. Але відносити це твердження до процесу переходу на здорову їжу не бажано. Людина, таким чином, заганяє себе в рамки. Що буде, якщо за 21 день ви не схуднете? Необхідно ставити собі правильні установки (наприклад, з'їсти одну цукерку на тиждень).
  • Причини невдалих спроб при переході на правильне харчування
Основна причина невдалих спроб - це неправильно поставлена мета: обмеження, терміни, самобичування після невеликого зриву. Необхідно робити все крок за кроком, складаючи та обдумуючи свій раціон.
  • Заїдання стресу
При виникненні в житті частих напружених та стресових ситуацій, змінюється наш гормональний фон: рівень кортизолу підвищується, а серотоніну падає. Це призводить до того, що за допомогою їжі ми намагаємося відновити цей дисбаланс та отримати задоволення.

Сьогодні існує маса інформації, яка допоможе правильно підійти до питання про харчування. Пам'ятайте, що ваше тіло повинно бути здоровим. Сам процес правильного харчування повинен приносити вам задоволення, а не важкий період за який вам потрібно схуднути.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм