Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Основні симптоми запалення дисків хребта

Основні симптоми запалення дисків хребтаІснує безліч причин болю в попереку, серед яких артрит, грижа диска та навіть деякі види раку, і цей список можна продовжувати нескінченно. Однак існує ще одна рідкісна причина болю в спині, про яку ми поговоримо далі.

Дисцит або дискит - це патологічний стан, що супроводжується розвитком запального процесу, що виникає між міжхребцевими дисками хребта. Даний стан належить до одного з видів запалення хребта. 
Нагадаємо, що міжхребцеві диски розташовані між хребцями. Тобто це проміжки між ними.
 
Це захворювання зустрічається не дуже часто, та вражає переважно дітей до 10 років. 

Не є виключенням, коли дисцит поширюється на тканини, суглоби та хребці або супроводжує інший стан, який називається остеомієліт. Це інфекція, яка може вразити кістки та кістковий мозок.

Характерні ознаки

  1. Сильний біль в частині хребта.
  2. Скутість в спині.
  3. Зміна постави.
  4. Порушення мобільності.
  5. Лихоманка.
  6. Надмірне потовиділення.

Основні причини

  1. Розвиток інфекційного процесу вірусного або бактеріального ґенезу.
  2. Аутоімунні захворювання.
  3. Зловживання алкоголем та наркотичними препаратами.
  4. Тривале відновлення після перенесеного оперативного втручання.
Відповідно до вищевказаних причин розрізняють два типи дискиту. Один тип є результатом хірургічного, діагностичного чи терапевтичного втручання у вогнище інфекції. До прикладу це може бути оперативне втручання на спині.
 
Іншою формою є «спонтанний» дисцит, який викликається інфекцією.

Діагностика та тактика лікування

Встановлення діагнозу відбувається на основі ряду діагностичних тестів, серед яких лабораторні дослідження крові на наявність ознак інфекції, МРТ, рентгенографія, біопсія тканин хребта, сканування кістки.

Тактика лікування обиратиметься залежно від причини захворювання.
До прикладу для лікування бактеріальної інфекції доцільним буде призначити антибактеріальну терапію. При цьому необхідний дуже тривалий курс антибіотикотерапії, що може тривати від шести до восьми тижнів. При аутоімунній реакції лікар призначає протизапальні препарати. У деяких випадках можливе призначення стероїдів, щоб полегшити важкі або хронічні випадки дискиту. Біль усувають анальгетиками.

Додатково пацієнтові рекомендовано дотримуватися постільного режиму на період відновлення, застосовувати допоміжне обладнання типу бандажів та за необхідності внести корективи у свою щоденну діяльність.

Оперативне втручання є необхідним при тяжкому перебігу дисциту воно полягатиме в реконструкції ділянок хребта, з метою покращення його рухливості.

При цьому дисцит, це захворювання, яке, як відомо, важко піддається лікуванню. Це пов’язано з тим, що диски хребта часто не мають сильного кровопостачання. Через це імунним клітинам організму до прикладу важко досягти та вилікувати інфекцію, якщо там є патогенні збудники.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм