Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як постава впливає на процес травлення та дихання?

Як постава впливає на процес травлення та дихання?При правильній поставі наші внутрішні органи розташовуються на своїх місцях й відповідно правильно функціонують. Однак коли ми постійно горбимося відбувається зміщення, що призводить до стиснення внутрішніх органів та порушення їх роботи. Тому розберемо детальніше на що впливає наша постава та як підтримувати її в правильному положенні.
Насамперед гарна постава це основний спосіб зберегти здоров'я спини та хребта. Особливо це стосується людей, який тривалий час проводять за сидячою роботою або упродовж дня багато стоять. Правильна постава тягне за собою розподіл сили тяжіння по нашому тілу, щоб виключити перенапруження кожної частини тіла.
Коли постава не підтримується належним чином, виникає напруження м'язів та навантаження на хребет, а з часом й змінюються його анатомічні особливості, що спричиняють тиск на судини та нервові закінчення.

Постава та травлення

Всі ми знаємо, що якість травлення залежить від вживаних нами продуктів. Так здуття живота виникає коли ми перестаралися з пізньою вечерею або вживали велику кількість овочів та клітковини. Однак хочемо зауважити ще про один досить вагомий аспект - це наша постава. 
 
Так таз являє собою основу для черевної порожнини, при відсутності вирівнювання стегон та тазу виникає зміщення хребців, а це своєю чергою підштовхує догори (до грудної порожнини) попереко-ободову кишку. Процес травлення погіршується, в кишківнику накопичуються гази викликаючи метеоризм або запори.
Так само можна поєднати розташування грудної клітки, яка являє собою “накриття” для черевної порожнини. При нормальному розташуванні верхніх кінцівок з виправленою спиною, процес дихання відбувається краще. Коли ми дихаємо діафрагма підіймається та опускається (вгору та вниз) таким чином підтримуючи перистальтику, просуваючи їжу травним трактом та впливаючи на відтік жовчі. 
Тому дуже частим явищем при порушенні нормального положення кінцівок та плечей є кислотний рефлюкс. 

Постава та органи дихання

Сутулість безпосередньо впливає на наше дихання. 
 
При неглибокому диханні напружуються легені, що як наслідок змушує їх швидше рухатися з метою забезпечення достатньої кількості повітря.
Це своєю чергою негативно впливає на серце, збільшуючи навантаження на нього.
Відповідно ми можемо зробити висновок, що при порушенні постави виникає замкнуте коло, від порушення дихання до стресу для інших органів. 
 
Контролювати поставу можливо шляхом:
  1. Самоконтролю. 
  2. Щоденних фізичних вправ: приділяйте увагу шийному, грудному та поперековому відділу хребта.  Прикладом, однією із вправ для постави являються наступні рухи: встаньте рівно спиною до стіни, так щоб потилиця, лопатки, сідниці, п'яти стикалися зі стіною.  Руки не напружені.  Верхівкою намагайтеся тягнутися вгору.  Перебувайте в такому положенні від чотирьох хвилин, поступово збільшуючи час до 15-20 хвилин.  
  3. Правильному сидінню за столом: дотримуйтесь правила 90-90-90.  Тобто між стопами й гомілками, стегнами й тулубом повинен бути кут 90 градусів.  
  4. Правильному вибору робочого стільця та столу.  
  5. Належного вибору взуття: взуття повинно бути за розміром, легкої, хорошої якості.  
  6. Перерв в роботі з проведенням розминки: достатнім буде просто кілька хвилин поробити нахили вперед та назад, в сторони.  Робити необхідно все плавно та повільно. 
  7. Сну на ортопедичному матраці, оскільки відпочинок повинен бути якісним.  
Пам'ятайте, що все в нашому організмі тісно пов'язане, в тому числі й наша постава!

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм