Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Захворювання зубів: чому самолікування може дорого коштувати?

Захворювання зубів: чому самолікування може дорого коштувати?Здорові зуби сьогодні являються еталоном краси, а голлівудські посмішки демонструються нам з усіх медіа. І хоча стоматологія, а саме профілактичні візити чи лікування більшістю відсотків населення ігнорується, через дорогу вартість послуг або відсутністю критичних симптомів, але розберемо детальніше чому не варто відкладати на потім лікування зубів.
В першу чергу зауважимо, що стоматологія є тією сферою де економія на ній як наслідок може призвести до більш значних витрат в майбутньому. Навіть звичайне, на перший погляд, відбілювання зубів в домашніх умовах за допомогою перекисі викликає руйнування емалі. А видалення зубного каменю підручними засобами (наприклад, зубочисткою) окрім його розповсюдження залишає за собою ще кровоточиві ясна. Така економія є так званою ведмежою послугою, адже допомога спеціаліста все-таки знадобиться, тільки наслідки будуть піддаватися радикальнішому та дорожчому лікуванню, не є виключенням навіть видалення зуба.

Які етапи в стоматології не потребують економії? 

  1. Кваліфікація спеціаліста: кваліфікований лікар стоматолог є основою стоматологічного лікування. Ніякі надсучасні стоматологічні технології не увінчаються успіхом при їх застосуванні лікарем без кваліфікації. Тому варто звертати увагу на клініки та спеціалістів, які мають репутацію та відповідну документацію.
  2. Якісні матеріали: існує два варіанти або використати для пломбування зуба цемент, який є міцним та стійким та використовується ще з початку минулого століття або обрати ультрасучасні матеріали, які не темніють, практично не присаджуються та здатні прослужити довгі роки при правильній гігієні.
  3. Методи лікування: сучасні технології дають можливість зробити лікування або діагностичну процедуру комфортною, безпечною, дієвою з відповідною підвищеною результативністю. Наприклад, лазерне відбілювання є набагато ефективніше та безпечніше для емалі ніж застосування ряду хімічних компонентів для цієї ж процедури.
  4. Метод діагностики: інколи класична рентгенографія не дає можливість встановити характер та масштаби проблеми зі сторони стоматології. Тоді доцільнішим буде призначення комп'ютерної томографії, звісно, що даний метод діагностики не є дешевим, однак у декілька разів перевищує рентген за інформативністю та безпечністю. Це ж стосується клінічних аналізів, обстеження під дентальним мікроскопом і ряду інших діагностичних заходів.  Дуже часто пацієнти можуть сприймати їх призначення як нав'язування необов'язкових послуг, але не є виключенням частих випадків, коли без них дійсно не можна обійтися.  Правильно поставлений діагноз - половина успіху лікування.  Для його постановки потрібна якісна діагностика, тому не варто на ній економити.

Як запобігти розвитку ускладнень зі сторони зубного ряду?

В першу чергу наголосимо, що правильні та вчасні профілактичні огляди дають можливість довше та краще зберігати здоров'я своїх зубів у відмінному стані, запобігаючи появі більшості дентальних порушень. Тому варто взяти за правило проходити щорічний стоматологічний Check-up.
 
Також нагадаємо, про наші повсякденні звички, які дуже часто нами ігноруються, але при цьому негативно відображаються на стані наших зубів:
  1. Скреготіння зубами, яке на постійній основі призводить до стирання емалі.
  2. Відкривання пляшок зубами, перекушування ниток, та інші маніпуляції, що можуть привести до появи тріщин в емалі, стирання зубів або переломів їх коронок.
  3. Часте використання зубочисток, що може сильно травмувати ясна.
  4. Куріння - шкідлива звичка викликає появу нальоту на зубах та пожовтіння емалі.
  5. Відбілювання зубів в домашніх умовах.
  6. Харчування, а саме зловживання кислими продуктами та солодощами, чергування гарячого та холодного.
Також не варто забувати про основний метод профілактики патологій зі сторони зубів - це правильний догляд за ротовою порожниною та зубами. При його відсутності та наявністю, хоча однієї вищезазначеної звички - зуби дуже важко знову повернути до попереднього стану.
Тому дотримуйтеся гігієнічного догляду та обов'язково відвідуйте стоматолога один-два рази на рік.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм