Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як буденні звички негативно впливають на стан зубів?

Як буденні звички негативно впливають на стан зубів?Окрім звичок, які підтримують здоров'я на високому рівні, існують ще й ті які приносять шкоду. І це можуть бути маленькі дрібниці які б ми навіть не могли й запідозрити у негативному впливі. Які саме? Далі з'ясуємо.

Фанатичне чищення зубів

Регулярне чищення зубів звісно, що є важливим елементом гігієни. Однак занадто інтенсивні рухи та сильне натискання зубною щіткою може спричинити стоншення емалі зубів.  

Механічні пошкодження

Звичка постійно гризти нігті, олівці, відкривати зубами пляшки, перекушування ниток - всі ці дії на регулярній основні спричиняють тріщини в емалі та стирання зубів. Коли людина відкушує щось тверде можливе відколювання частинок від зубів, як наслідок утворюються тріщини. А там і швидке розповсюдження запального процесу.

Куріння

При палінні на зубах утворюється темний смолянистий наліт, емаль набуває жовтого відтінку, а ясна піддаються токсичному впливу. Навіть при поверхневому огляді можливо “виявити” ротову порожнину курця, адже окрім зовнішніх змін страждає продукування слини, розвивається сухість в ротовій порожнині. Ці явища викликають ряд реакцій: множинний карієс, запалення ясен. Зазначимо, що куріння є основною причиною пародонтозу.

Неправильний раціон харчування

Зловживання кислими продуктами призводить до руйнування емалі. Не меншу небезпеку для зубів становлять солодощі, газовані або енергетичні напої, які є досить популярними сьогодні. Так у більшості напоїв міститься фосфорна кислота, яка робить зуби крихкими внаслідок розвитку ерозії емалі. 
Вживання кави або міцних чаїв у надмірній кількості означає, що зуби постійно контактують з “агентом”, який забарвлює зуби у жовтий колір. Оскільки емаль є пористою виниклі від вживання кави чи чаю плями, можуть нерівномірно потрапляти глибше у її поверхню. Швидкими темпами цей процес відбувається при недотриманні правила - регулярно чистити зуби.

Метод: “Сам собі стоматолог”

До даного пункту належить самостійне відбілювання зубів, як за допомогою відбілювальних кап або ще гірше використовуючи народні методи. Без контролю стоматолога це може мати досить небезпечні наслідки. Адже процес відбілювання містить безліч нюансів, про які знає лише фахівець. Домашнє відбілювання зазвичай призводить до руйнування емалі, й у більшості випадків люди звертаються до стоматолога з наслідками, коли зуби навіть приходиться протезувати.
 
Більшість продуктів негативно відбиваються на стані ротової порожнини, викликаючи неприємний запах, підвищену чутливість емалі. Зберегти здоров'я зубів та ясен можливо включивши у свій щоденний раціон їжу, яка містить вітаміни та запобігає появи нальоту. Прикладом деталей такого раціону є наступні продукти:
  1. Кеш'ю: горіх у своєму складі містить різні вітаміни, цинк та фосфор. Також має антибактеріальну дію. 
  2. Чорнослив: речовина, яка входить в склад чорносливу має функцію сповільнювати ріст бактерій та знищувати їх. Таким чином знижуються ймовірність розвитку зубного каменю.
  3. Риба: до складу риби входить йод, кальцій, фосфор, які укріплюють ясна та запобігають розвитку захворювань зубів.
  4. Сир: нам відомо, про користь молочних продуктів для зубів, однак особливу увагу слід звернути саме сортам твердого сиру. Сир підтримує pH-рівень в ротовій порожнині, що впливає на здоровий стан емалі зубів та сповільнює процес формування зубного нальоту. 
Тому візьміть до уваги вищезазначені рекомендації, та обов'язково пройдіть профілактичний огляд у стоматолога.  Зазначимо, що візити до стоматолога необхідно робити двічі на рік. Це дасть можливість зробити професійну чистку та оцінити стан зубів та ясен, й при виникненні певних порушень вчасно їх усунути. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм