Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Лазерне шліфування шкіри: основні показання

Лазерне шліфування шкіри: основні показанняНапевно при згадуванні процедури “лазерне шліфування” у вас одразу виникає якась не зовсім приємна асоціація: шар шкіри шліфують спеціальним апаратом, після чого вона нагадує суцільну ранову поверхню. Однак чи насправді лазерне шліфування шкіри є таким лякливим та кому показане й протипоказане її проведення.

Лазерне шліфування - це маніпуляція, яка полягає в впливі на шкіру тонкого вузькоспрямованого променя світла, хвилі якого мають різну довжину. Як наслідок при його впливі прогріваються й випаровуються клітини шкіри. Таке пошкодження стимулює регенерацію шкіри й тим самим зміцнює і підтягує її, вирівнюючи рельєф. Шкіра стає молодшою та здоровішою на вигляд.
 
Найкращим часом для проведення лазерного шліфування є несонячний період (з середини жовтня по початок березня). Це пов'язано з необхідністю тривалого уникання сонця при лазерному шліфуванні.
В залежності від глибини впливу розрізняють лазерний пілінг, глибоке шліфування та фракційне шліфування.

Показання до проведення лазерного шліфування

  1. Боротьба зі в'ялістю шкіри.
  2. Вирівнювання зморшок.
  3. Усунення пігментних плям.
  4. Розгладження рубців (зокрема постакне).
  5. Зменшення розширених пор.
До плюсів процедури можна віднести й можливі локалізації для впливу лазеру, від обличчя, шиї та декольте до молочних залоз, стегон тощо.

Протипоказання

  1. Епілепсія.
  2. Онкологія.
  3. Захворювання імунної системи.
  4. Цукровий діабет.
  5. Келоїдоз.
  6. Хронічні патології в стадії загострення.
  7. Запальні процеси на шкірі.
Відповідно, якщо протипоказання є відносними, процедура може бути проведена після нормалізації стану пацієнта. 

Як проводиться лазерне шліфування?

Дана процедура потребує певної підготовки. Так заздалегідь потрібно підтримувати необхідний рівень вологи у шкірі та захищати її від сонця. Також спеціалістами рекомендується за місяць до процедури відмовитися від засмаги та щодня наносити протисонцевий крем з SPF не нижче 30. За 2-4 тижні до процедури доцільним буде відмовитися від косметики з гліколевою кислотою та ретинолом, не приймати лікарські засоби, що впливають на згортання крові. 
 
Надалі під час безпосереднього проведення процедури відбувається вплив лазеру безпосередньо на епідерміс та дерму. В певних клітинах випаровується волога та прогріваються тканини, запускаючи процес “знімання” верхнього шару шкіри з наступним запуском процесу регенерації. 
 
Тривалість процедури варіюється від 15 хвилин до години, в залежності від типу лазерного шліфування та масштабу впливу.
 
Інколи може знадобитися декілька процедур з певним інтервалом. Відзначається, що повне загоєння шкірного покриву відбувається упродовж 15-20 днів. Це напевно є єдиним мінусом лазерного шліфування, оскільки шкіра довго гоїться та може трохи боліти.

Рекомендації після впливу лазеру

Після проведення лазерної процедури спеціалісти рекомендують наносити призначені косметологом доглядові засоби, не здирати утворені кірочки та запобігти на певний час нанесенню макіяжу. 
 
Тому наразі найкраща пора для отримання консультації у лікаря дерматолога щодо проведення лазерного шліфування обличчя.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм