Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Ліпофілінг: особливості збільшення об'єму за допомогою власної жирової тканини

Ліпофілінг: особливості збільшення об'єму за допомогою власної жирової тканиниСвіт косметології та пластичної хірургії не стоїть на місці, як і бажання вдосконалюватися. Одним з останніх навіювань стало проведення ліпофілінгу або ліполіфтингу, що стало альтернативою ряду відомих нам процедур, від філерів до різних омолоджуючих технік. Саме про особливості даного методу й з'ясуємо далі.

Ліпофілінг - це процедура, яка полягає в трансплантації власної жирової тканини, в ділянку де її не вистачає. Причина проведення може полягати у вікових змінах, так і в естетичній проблемі в більш молодому віці.
 
Механізм проведення процедури полягає в тому, що в ділянках з надмірними жировими відкладаннями береться жирова тканина для наступного її введення в ті зони, що потребують певної корекції.
 
Процедура може проводитися як під загальною, так і місцевою анестезією. В залежності від ділянки втручання та обсягу введеної жирової тканини.
 
Виникає питання, чому ліпофілінг має таку популярність? По перше це пов'язано з тим, що для пересадки використовується власна тканина пацієнта. Це відповідно зменшує ризики розвитку алергічної реакції або не приживання пересадженої тканини. Також процедура поєднує дві функції - усунення зайвого жиру в одній ділянці й додавання туди, де його не вистачає.
 
Успішними ділянками для проведення ліпофілінгу є корекція рельєфу сідниць та стегон. Враховуючи, що наразі збільшення об'єму губ є досить трендовою процедурою, не є виключенням і досягання цього шляхом ліпофілінгу. Так процедура дає можливість додати об'єм та скорегувати форму губ. 
 
Також стрімкого розвитку набуло й збільшення грудей за допомогою власних жирових тканин. Це є малотравматичний та досить делікатний спосіб й для реконструкції грудей після проведення мастектомії.

Показання до ліполіфтингу

  1. Відновлення овалу обличчя.
  2. Корегування дефектів, що виникають з віком (наприклад, глибокі зморшки).
  3. Усунення наслідків агресивної ліпосакції.
  4. Усунення асиметрії контурів тіла.
  5. Корекція форми різних ділянок тіла, від сідниць, стегон, грудей до гомілок та губ.
Лікарями відзначається, що рекомендованим для проведення процедури є вік після 25 років.

Протипоказання до ліпофілінгу

  1. Період вагітності та лактації.
  2. Цукровий діабет.
  3. Ураження шкіри в ділянці втручання.
  4. Онкологія.
  5. Інфекційний процес в стадії загострення.
  6. Хронічні захворювання, що протікають в гострій стадії.
  7. Порушення згортання крові.

Як відбувається проведення ліпофілінгу?

На початку з донорських ділянок береться жирова тканина. Це можуть бути зони живота, стегон. Забір проводиться за допомогою спеціальної тупокінцевої канюлі якою проколюється шкіра. Даний етап за назвою більш відомий для нас як ліпосакція.
 
Далі отриманий матеріал очищується від залишків крові, лімфи шляхом центрифугування.
 
Тільки потім відбувається безпосередня пересадка жиру в необхідну ділянку тонкими шарами. Це знову ж таки досягається шляхом проколів через голку, діаметр якої залежатиме від зони впливу (наприклад, для губ - до 3 мм). 
 
Згодом пересаджена жирова тканина проростає судинами й відповідно живиться. Саме для приживлення тканини не вводяться великі об'єми. При необхідності введення великих об'ємів жирових тканин, ліпофілінг проводять у декілька етапів з інтервалом 4-6 місяців.
 
Післяопераційний період полягатиме в використанні компресійної білизни. Це дасть можливість запобігти міграції пересаджених тканин. Тривалість носіння такої білизни на початку сягатиме до двох місяців на постійній основі, далі зі зніманням на ніч.
 
Перші зміни після зникання набряку та синців можна помітити вже після трьох місяців, а остаточний результат після року з моменту проведення оперативного втручання.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм