Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Дарсонваль: показання до застосування у домашніх умовах

Дарсонваль: показання до застосування у домашніх умовахСьогодні застосовується безліч гаджетів, які дають можливість доглядати за собою, як в умовах косметологічних кабінетів, так і вдома. Розберемо, один із фізіотерапевтичних медичних пристроїв, як дарсонваль, який має широкий спектр впливу.
Дарсонвалізація - це процес проведення лікувальної дії на організм при застосуванні імпульсних змінних електричних струмів високої частоти та напруги. Тобто, пристрій за допомогою імпульсивного струму впливає на шкірний покрив та слизові оболонки. 

Показання до застосування пристрою Дарсонваль

  1. Очищення обличчя.
  2. Лікування лупи та прискорення росту волосся, а також запобігання його випадіння.
  3. Лікування варикозного розширення вен на початкових стадіях.
  4. Зменшення прояву зморшок, рубців.
  5. Лікування пародонтозу.
  6. Риніт, тонзиліт.
  7. Псоріаз.
  8. Безсоння та мігрень.
  9. Загоєння ран, обмороження, гематоми.
І це лише частина проблем, які можливо вирішити за допомогою процедури. Також шляхом дії струму відбувається вплив на судини, покращується кровообіг та стимулюється активність клітин.

Протипоказання

  1. Тромбофлебіт.
  2. Пухлини злоякісного та доброякісного характеру.
  3. Туберкульоз.
  4. Серцева-судинна недостатність.
  5. Застосування кардіостимулятора.
  6. Патології кровоносної системи.
  7. Вагітність та період лактації.
  8. Психічні розлади.
  9. Епілепсія.
  10. Підвищений ріст волосся на обличчі (гірсутизм).
  11. Висока температура тіла.
  12. Алергічні реакції.
Зазначимо, що в загальні спеціалісти стверджують, що дарсонвалізація не має жодних побічних ефектів. Однак, рекомендуємо перед початком етапу процедур зробити візит до поліклініки та проконсультуватися з лікарем, щодо наявності можливих протипоказань. Наступним етапом після придбання пристрою є ознайомлення з правилами експлуатації. 

Принцип дії 

При проведенні дарсонвалізації в косметологічному кабінеті використовуються скляні електроди. Вони мають різну форму (насадки) в залежності від ділянки впливу.
В процесі проведення відчувається легке поколювання, інтенсивність імпульсу також буде залежати від обраної зони. Так час проведення буде займати від декількох хвилин до пів години. Оптимальний курс лікування - 10-12 процедур (1-2 рази на тиждень), з наступною перервою від трьох місяців.
 
При використанні приладу в домашніх умовах, принцип дії його портативного типу є таким же. Так, наприклад  при проведенні процедури для обличчя близько десяти хвилин масажними рухами відбувається вплив Дарсонвалю, від країв до центру. Для кращого ковзання насадки можливе застосовувати спеціального крему.
Дарсонвалізацію завжди широко використовують в лікарнях, поліклініках, санаторіях та інших лікувально-профілактичних установах, а також - косметологічних клініках та кабінетах.
 
Однак, з метою економії коштів, сил і часу, кожна людина має відмінну можливість купити дарсонваль та самостійно робити процедури в домашніх умовах, в будь-який зручний час. Прилад є доступним за ціною, зручний та абсолютно безпечний в експлуатації, а також компактний, що для домашнього використання відіграє суттєву роль.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм