Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Які ускладнення можуть виникнути при проведенні лазерної епіляції?

Які ускладнення можуть виникнути при проведенні лазерної епіляції?Позбавитися від волосся на тілі сьогодні не викликає ніяких труднощів, достатньо зробити лазерну епіляцію в косметичному кабінеті. Ми неодноразово розповідали про методику проведення та плюси процедури, однак давайте детальніше розберемо її підводні камені та з якими негативними наслідками можна стикнутися.
Лазерна епіляція - це вплив на шкірний покрив з метою позбавлення волосся. Метод включає видалення волосяних фолікул без ризику для шкіри з довготривалим ефектом, однак як і будь-яка інша косметологічна процедура лазерна епіляція передбачає певні застереження.

Механізм роботи лазеру

З метою видалення небажаного волосся від ділянок обличчя до ніг застосовується вплив потужного лазера, який спричиняє нагрівання волосяного фолікула та як наслідок його руйнування з наступним припиненням харчування волосини. Зазначимо, що назавжди видалити волосся неможливо, його ріст стримується протягом тривалого часу. 
 
Щоб запобігти відростанню волосся процедуру потрібно періодично повторювати.
 
Найбільш ефективна процедура для осіб, що мають контраст між кольором шкіри та волосся, наприклад,  темне волосся та світла шкіра. 
Відповідно при кольорі волосся, яке гірше поглинає світло лазеру ефективність процедури є меншою (руде, сиве, русяве або блонд). Також і ризик негативних наслідків зі сторони шкіри також підвищується.

Ускладнення лазерної епіляції

Як зазначалося вище спровокувати появу негативних наслідків може декілька факторів: тип шкіри, колір волосся, недотримання всіх рекомендацій лікаря.
  1. Опіки: у більшості випадків опіки виникають першого ступеня, 2-го та 3-го є рідкісними випадками. Причиною може стати несправне обладнання або помилка спеціаліста, що проводив епіляцію.
  2. Подразнення шкіри: це явище є нормою, якщо воно самостійно зникає протягом декількох годин. Спостерігається припухлість, дискомфортні відчуття та гіперемія на обробленій ділянці тіла.
  3. Рубцювання шкіри.
  4. Пігментація: можуть виникнути на ураженій ділянці як темні пігментні плями, так і світлі. Явище може мати тимчасовий характер або стати постійним, тоді відповідно знадобляться додаткові косметологічні  втручання. Причиною пігментації є засмага, як до, так і після процедури, неправильна оцінка фототипу шкіри.
  5. Запалення волосяного фолікула, що супроводжується нагноєнням. Виникає внаслідок порушення дезінфекційних мір під час проведення епіляції або при порушенні рекомендації клієнтом з наступним відвідуванням саун, басейну.

Як правильно підготуватися до проведення лазерної епіляції, щоб зменшити ризики розвитку ускладнень?

За один-два тижні до епіляції краще не засмагати. Також попередньо пройти консультацію фахівця, щоб визначити причини надмірного росту волосся та приблизний курс процедур.
Рекомендується за два дні збрити волосся на оброблювальній ділянці.
Далі після завершення процедури важливо проводити правильний догляд. Це також є важливою складовою зниження ризиків. Так доцільним буде знову ж відмовитися від засмагання (природно та в солярії) та використовувати сонцезахисний крем, відмовитися від косметичних засобів, що можуть спричинити подразнення шкіри та не приймати гарячий душ або ванну.

Коли не можна проводити процедуру?

  1. Алергічна реакція в стадії загострення.
  2. Грип та ГРВІ.
  3. Рак шкіри.
  4. Схильність до розвитку келоїдних рубців.
  5. Наявність родимок та папілом.
  6. Період статевого дозрівання.
  7. Вагітність та період грудного вигодовування.
  8. Наявність варикозної сітки.
  9. Ранові поверхні (під час лазерної епіляції ускладнюється процес загоєння).
  10. Свіжа засмага (не рекомендовано засмагати за два тижні до проведення та два тижні після процедури).
Пам'ятайте, що лазерна епіляція є безпечною процедурою, навіть на довготривалій основі. Головне вибрати косметолога з відповідною кваліфікацією, який попередньо вас ознайомить з технікою проведення та можливими наслідками.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм