Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Пластична хірургія: на які нюанси важливо звернути увагу перед проведенням операції?

Пластична хірургія: на які нюанси важливо звернути увагу перед проведенням операції?Естетична та пластична хірургія з кожним роком стає ще популярнішою та затребуванішою. Навіть існують модні тенденції щодо проведення певних видів процедур. Однак розберемо детальніше, що собою являє професія пластичного хірурга та чому відмова від операції можлива при проблемах з психікою? 

Які показання до проведення оперативного втручання?

Зауважимо, що не завжди естетична пластична хірургія полягає у збільшенні розмірів грудей або ліпосакції. Існують показання до проведення реконструктивної хірургії, до яких належать об'ємні травми та їх наслідки, вроджені аномалії (вади), вікові зміни, зміни зовнішнього вигляду, що відбулися у жінки після пологів та періоду лактації.

У яких випадках можлива відмова лікаря?

В першу чергу оперативне втручання не може відбутися через наявні анатомічні особливості, а точніше їх певного типу, коли це може завдати шкоди здоров'ю.
По друге, лікар повинен знати мету пацієнта при бажанні провести пластичну операцію. Звісно, що з бажанням збільшити груди та змінити одразу своє життя на краще, лікар має розповісти в чому проблема та те, що оперативне втручання нічого не змінить. Тобто бути ще і психологом.

Міфи, що існують навколо пластичної медицини

  • Проведення пластичних операцій викликає звикання: тут в першу чергу важливо звертати увагу на психологічний стан людини. Адже при впливі соціальних мереж та бажанням стати кимось, навіть і декілька оперативних втручань не допоможуть отримати бажану на думку пацієнта зовнішність.
  • Хірургічні втручання допомагають змінити зовнішність з 50 до 30 років: зауважимо, що можливості пластичної хірургії повинні відповідати можливостям організму пацієнта. Вплинути на біологічні процеси поки що неможливо. Однак усунути зморшки, покращити тургор шкіри та зробити підтяжку обличчя є реальним. 
  • Один візит до пластичного хірурга змінює зовнішність на все життя: не існує довічних результатів, що стосуються вікових видів пластичної хірургії. Щодо інших, наприклад, отопластики, то проведення пластики вух дійсно матиме постійний результат.

На які нюанси в роботі пластичного хірурга потрібно звернути увагу попередньо?

  • Наявність індивідуального підходу до пацієнта. Поняття, що одна і та сама техніка практикується на всіх роками, викликає настороженість. Пластична хірургія на те і є складною, оскільки кожен випадок індивідуальний. 
  • Довготривалість первинної консультації: справжній спеціаліст не зможе провести консультацію всього за двадцять хвилин і одразу призначити операцію. Насправді важливо дізнатися не тільки побажання пацієнта, а й детально вивчити анамнез життя, з усіма хронічними захворюваннями, травмами, алергічними реакціями та попередніми оперативними втручаннями. Окремо та детально обговорюється мета звернення. Лікар повинен запропонувати декілька варіантів розв'язання проблеми та на що варто звернути увагу.
  • Відсутність обстежень: занепокоєння має викликати спеціаліст який не призначив проведення лабораторних та інструментальних методів дослідження. Ряд аналізів та обстеження є обов'язковим аспектом підготовки до наркозу та оперативного втручання! Адже не завжди пацієнт може бути обізнаним у протіканні скритих патологічних процесів.
  • Відсутність інформації про ускладнення: будь-яке оперативне втручання, навіть малоінвазивне може мати свої ризики. Відповідно лікар повинен ознайомити з ними пацієнта та підписати необхідний договір про згоду на оперативне втручання. 
  • І наостанок зазначимо, що лікар про якого немає ніде інформації з наявними дипломами та сертифікатами, або при відмові їх надати особисто повинен викликати занепокоєння та наштовхнути на думку чи дійсно до правильного спеціаліста ви потрапили.
Зауважимо, що пластична хірургія є дорогою, але доступною для більшості населення. Апріорі будь-які оперативні втручання чи косметологічні процедури не можуть мати низьку ціну, адже від цього залежить якість використовуваних матеріалів. Тому віднесіться відповідально до свого здоров'я та детально ознайомлюйтесь з роботою лікаря. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм