Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Косметологічні процедури для шкіри чоловіків

Косметологічні процедури для шкіри чоловіківКосметологія для чоловіків включає ряд процедур, які дають можливість поліпшити зовнішній вигляд чоловіка та надати відчуття більшої впевненості.
Коли говорять про косметологію для чоловіків, то в першу чергу мають на увазі стан шкіри та обличчя. Найчастіше вибір робиться на користь процедур, які не мають реабілітаційного періоду, тобто не є помітними для оточуючих. 
Чоловіки стикаються зі шкірними проблемами у вигляді акне та постакне, судинних порушень на обличчі, рубців та гіперпігментації. 

Особливості шкіри у чоловіків

Чоловіча шкіра майже на чверть грубіша жіночої, це спричиняється високим рівнем тестостерону. При цьому колагену в ній більше на 25%, саме тому результат проведення косметологічних процедур помітний майже одразу.
Негативний вплив на шкіру має постійне щоденне бриття, оскільки через систематичне подразнення шкірний покрив втрачає пружність та знижається рівень захисту від зовнішніх факторів. Також на верхніх шарах шкіри відбувається порушення гідроліпідного балансу. Тому саме належний догляд за шкірою розв’язує ці проблеми.
Спеціалісти не зазначають чітких вікових норм для звернення до косметолога. Однак варто зазначити, що у чоловіків ознаки старіння (зморшки), закупореність шкіри починають проявлятися повільніше (до 30-35 років), з віком шкірний покрив товстішає та стає грубішим. Відповідно у певних випадках вікові зміни у них більш виражені та складніше та потребують не тільки чистки, але й ін’єкції краси.

Перелік косметологічних процедур

  1. Чистка обличчя: характеризується очищенням шкіри від ороговілих клітин та сальних пробок.
  2. Хімічні пілінги: дає можливість вирівняти рельєф обличчя, звузити пори та зменшити жирність шкіри.
  3. Апаратна косметологія: направлена на усунення рубців, акне. 
  4. Мезотерапія обличчя та шкіри голови: процедура направлена на насичення шкіри вітамінами, мінералами та іншими корисними речовинами, що сприяють покращенню її стану. Мезотерапія шкіри голови, окрім того, що проводиться з метою нормалізації стану шкірного покриву, є важливим елементом для покращення росту волосся.
  5. Терапія лазером: в першу чергу проводиться для усунення рубців постакне та вугрів, а також зменшення прояву великих видимих судин на шкірі обличчя. Не є виключенням проведення лазерної епіляції в ділянках спини, пахв, обличчя та грудей. Особливо доречним буде проведення даного типу процедур для чоловіків з чутливою шкірою, яка надмірно подразнюється після кожного гоління. 
З метою омолодження окрім мезотерапії, також проводять ін’єкції ботулотоксином та біоревіталізацію (ін’єкції гіалуроновою кислотою).
Вище вказані методи успішно використовуються як для жінок, так і для чоловіків. Однак кількість процедур та їх інтенсивність може відрізнятися, оскільки варто враховувати особливості чоловічої шкіри та рівень гормонів.
Отже, підсумуємо: високий рівень тестостерону робить шкіру чоловіків щільнішою за  будовою, ніж у жінок, в ній більше колагену та вона більш еластична. Сальні залози розвинуті сильніше, що може провокувати розвиток вугрової хвороби. І хоча зморшки та ознаки вікових змін у чоловіків виникають значно пізніше, вони є помітнішими та їх важче коректувати. Тому рекомендуємо при виникненні показань звернутися до лікаря-косметолога на первинну консультацію.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм