Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Догляд за тілом восени: основні рекомендації

Догляд за тілом восени: основні рекомендаціїЗ настанням холодів наша шкіра ще більше піддається негативному впливу, внаслідок погодних умов (холодний сильний вітер) та початку опалювання приміщень, що призводить до її сухості. Розберемо, на які аспекти догляду варто звернути увагу, щоб забезпечити своїй шкірі та волоссю здоровий вигляд.

Догляд за обличчям

  1. Перед тим, як виходити на вулицю, а саме за півтори години варто зволожити шкіру відповідним засобом. Не обов’язково обирати креми тяжкої та жирної текстури, достатнім буде наносити зволожувальний засіб на обличчя перед сном та вранці.
  2. Доглядові засоби обираються відповідно типу шкірі. Для вірного та ефективного догляду краще обирати засоби попередньо проконсультувавшись з косметологом. Адже не є виключенням, коли при схильності до жирного типу шкіри, зволожувальні креми ігноруються. Пам’ятайте, що при допусканні пересушування сальні залози навпаки починають ще більше виробляти себум (секрет сальних залоз), з метою компенсувати низький рівень вологи в шкірі.
  3. Догляд за губами: оскільки губи більш чутливі за шкіру та вразливіші перед впливом погодних умов – необхідно з метою захисту від обвітрювання захищати їх наносячи гігієнічну помаду. Також доречним буде використання спеціального крему для губ, в склад якого вітамін А та В5, масло каріте.
  4. Обирайте сезонні засоби для догляду за шкірою. Тобто якщо влітку засоби, що містять гіалуронову кислоту були актуальними, то з похолоданням цей компонент навпаки буде зневоднювати шкіру. Кращий варіантом буде обирати креми, які містять у своєму складі ліпіди, вітаміни та рослинні олії, адже вони сповільнюють випаровування вологи зі шкірного покриву.
  5. Також до одного з основних етапів догляду за шкірою належить – зволожування повітря в приміщенні. Зволожувач повітря не тільки запобігає пересушування шкірного покриву, а й слизових оболонок носової порожнини, що не допускає зниження захисного бар’єра й потрапляння вірусів та бактерій в організм.

Догляд за тілом

  1. Підтримання водного балансу: коли на вулиці стає холодно, бажання вживати просту воду значно знижується, вибір робиться в сторону гарячих напоїв. Як наслідок відбувається збій терморегуляції, порушується обмін речовин та підвищується вага. Адже ми починаємо плутати відчуття спраги з голодом. Тому, щоб не позбуватися такого необхідного елементу як вода, краще попередньо її нагрівати до кімнатної температури.
  2. Солодощі та корисне харчування:  якщо Ви любите побавити себе чимось солоденьким в холодні ранки, краще зробити вибір у бік солодких вуглеводів у вигляді фруктів або сухофруктів, корисної випічки без цукру. Однак і в цьому випадку все повинно бути в міру.
  3. Відмова від дієт: додатковий стрес для організму у вигляді обмеження у харчуванні, точно не принесе користь для вашого організму. Дотримуйтесь збалансованого харчування та вживайте достатню кількість води, і результат не примусить вас довго чекати. Тим паче, що при надбавці 1-2 кілограми у вазі являється нормою в осінньо-зимовий період.

Догляд за волоссям

  1. Головний убір: перепади температури викликають спазм судин шкірного покриву голови, та як наслідок порушується живлення фолікулів, волосся тьмяніє та випадає. Тому носіння шапки, як ніколи є актуальним.
  2. Правильна температура води під час миття волосся. Важливо розуміти, що гаряча вода викликає надмірне вироблення секрету сальних залоз, що спричиняє швидке забруднення волосся у коренів та втрату блиску.
  3. Харчування: здоров’я волосся залежить й від внутрішніх факторів. З метою запобігання тьмяності та ламкості волосся, важливо збагачувати раціон корисними жирами. Особливо волосся потребує Омега-3, що міститься в жирній рибі, горіхах, авокадо.
Пам’ятайте, що організм являється злагодженим механізмом й турбуватися про нього варто як зсередини, так і зовні. 

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм