Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Косметичні процедури, які заборонені під час вагітності

Косметичні процедури, які заборонені під час вагітностіНастання вагітності не означає, що доведеться відмовитись від догляду за собою. Але внести деякі корективи все ж доведеться, оскільки звичні косметологічні процедури можуть зашкодити дитині. Розберемо, від чого потрібно буде відмовитися у наступні місяці вагітності, та як знайти безпечний вихід із ситуації.

За твердженням лікарів, будь-який фізичний вплив може так чи інакше мати дію на організм матері й дитини. Це й застосування лазеротерапії, використання холоду або теплових процедур, маски, які мають ефект витягування токсинів.

Під час вагітності організм жінки значно перебудовується, і при використанні навіть якогось певного засобу може з'явитися алергія (навіть якщо цей засіб раніше застосовували). Тому, завжди необхідно проводити консультацію зі своїм косметологом або акушером-гінекологом.

Ін'єкції

Вагітним заборонені будь-які ін'єкційні процедури. Найпоширеніші серед них, це мезотерапія, застосування ботоксу та філлерів.

Оскільки немає наявних доказів про те, як ін'єкції можуть впливати на плід  (дослідження на вагітних не проводяться), тому не варто піддавати ризику себе та дитину. А також через зміни гормонального фону жінки неможливо передбачити, як на її стані відіб'ється введений препарат.

Пілінги


Мова йде про глибокі пілінги та застосування спеціальних кислот. При цій процедурі відбувається механічний вплив (пошкодження) на верхні шари епідермісу. Пілінг при вагітності забороняється, оскільки будь-які пошкодження шкіри в цьому стані будуть довше та гірше гоїтися, й мати непередбачувані ускладнення. Це ж стосується і застосування кислот (хімічний пілінг), навіть при невеликій концентрації вони мають негативний травмуючий вплив.

Апаратні процедури


Проведення епіляції (фото - та лазероепіляція) має збуджуючий вплив на організм вагітної.

Під час виношування дитини внаслідок впливу хоріонічного гонадотропіну на гіпофіз жінки, підвищується ріст пушкового волосся. Навіть застосування більш безпечного методу для його видалення, наприклад  шугарінг, може викликати появу пігментації в області епіляції.

Масаж

Застосування масажу буде залежати від його виду. Категорично заборонено робити вакуумний масаж та спортивний. З дозволу лікаря можна робити легкі форми масажу, а саме обличчя та голови.

Масаж ніг та комірцевої зони, дозволяється проводити незалежно від терміну вагітності. Але важливо, щоб це робив професійний масажист. При правильній техніці у жінки знижуються набряки на ногах та спазми в шиї.

Масаж тіла в легкій формі, з дозволу лікаря, можна проводити з другого триместру. Оскільки в перших місяцях вагітності відбувається формування органів малюка.  Він робиться в положенні на боці, з метою розслабити та зняти набряки.  Зону живота та попереку – заборонено масажувати.

У тому випадку, якщо вагітність планується, можливо, так само й заздалегідь провести всі необхідні косметичні процедури до її настання.  Складіть план необхідних процедур.  Та надалі у Вас буде можливість спокійно насолоджуватися вагітністю, використовуючи тільки легкі засоби по догляду.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм