Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Догляд за шкірою в умовах самоізоляції

Догляд за шкірою в умовах самоізоляціїЗ одного боку, в умовах постійного знаходження вдома, наша шкіра має можливість відпочити від щоденної рутини із застосуванням декоративної косметики. Але які негативні наслідки можуть загостритися в режимі домашньої ізоляції? Спробуємо розібратися.

Як доглядати за шкірою тіла?


За рекомендаціями ВООЗ, у період карантину душ потрібно приймати 2 рази на день, попри те, що ми перебуваємо постійно вдома. Якщо ж Ви займаєтеся спортом, виходите за продуктами, або Вам доводиться ходити на роботу – то, по можливості, необхідно приймати душ частіше.

Зазвичай. в приміщеннях досить сухе повітря, що відповідно впливає й на стан шкіри. Вона втрачає вологу, стає сухою та лущиться. Також негативні наслідки, можуть виникнути від застосування невідповідних  гелів для душу, мила, або використання занадто гарячої води.

Засоби для догляду за тілом:
  1. Гель для душа: якщо ви виходите на вулицю, то бажано застосовувати гелі для душа. Намагайтеся зробити свій вибір у бік засобів з натуральним складом, без ароматизаторів, барвників та інших додаткових добавок. Такі компоненти можуть викликати ще більшу сухість шкіри, або навіть призвести до розвитку алергічної реакції.
  2. Скраби для тіла: скрабування (один раз у два тижні) допоможе очистити шкіру від відмерлих клітин. Також така процедура дозволить освіжити шкіру та поліпшити зволожувальну дію лосьйонів або кремів.
  3. Масло для тіла: застосування масел по догляду за тілом досить давня процедура. Ці засоби допомагають створити гідроліпідну мантію шкіри, зволожити та відновити її. Тільки при виборі масел потрібно звертати на більш спокійні засоби, які не будуть агресивно впливати на шкіру (масло ши, кокосове масло).

Догляд за обличчям


Попри те, що наразі застосування декоративної косметики обмежено, повсякденно очищати обличчя також необхідно, оскільки на шкірі осідають частинки пилу, які не дозволяють їй дихати. Також не забувайте про зволоження. Використовуйте засоби у вигляді кремів щільної текстури, до складу яких входять: гіалуронова кислота, вітамін Е та провітамін В5.

Шкіра рук


Часте миття рук та використання санітайзерів призводить до сухості шкіри. А руки також мають властивість старіти. Розставте в будинку на видних місцях креми для рук, щоб не забувати зволожувати шкіру. До того ж не варто відмовлятися від застосувань різного роду ванночок або масок. Наприклад, при лущенні шкіри дуже допомагає парафінова ванночка, після якої потрібно нанести жирний крем, а для кращого ефекту надіти рукавички. Так треба походити кілька годин.

Додаткові рекомендації для збереження шкіри в хорошому стані

  • протирайте антисептиком не тільки руки, але й мобільний телефон та область біля вух;
  • менше торкайтеся обличчя: на руках постійно накопичуються різні мікроорганізми, які можуть викликати запалення на шкірі;
  • правильно харчуйтеся;
  • робіть гімнастику для обличчя;
  • навіть якщо перебуваєте вдома, то намагайтеся частіше виходити на балкон або подвір’я;
  • провітрюйте приміщення, також доречно буде придбати зволожувач повітря.
Намагайтеся проводити Ваші будні корисно, посміхайтеся та не піддавайтеся стресу!

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм