Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Випадіння волосся: зв'язок порушення з COVID-19

Випадіння волосся: зв'язок порушення з COVID-19На стані нашого волосся відбивається наш спосіб життя та навіть наявність патологічних процесів. Останнім часом до можливої причини втрати волосся віднесли й розвиток постковідного синдрому. Стану, що виникає після перенесення COVID-19 незалежно від стадії тяжкості. Розберемо детальніше які методи допоможуть зміцнити волосся.

В першу чергу відмітимо, що в нормі людина втрачає до 100 волосин. Так відбувається природний процес, певна кількість волосся випадає, на заміну починає рости нове. Однак якщо ви помічаєте, що об'єм проблеми є досить критичним важливо звернутися до лікаря, щоб вчасно зупинити даний патологічний процес.

Які основні причини випадіння волосся?

Найпоширенішим фактором, що впливає на процес випадіння волосся є розвиток певного захворювання, в тому числі й COVID-19. Так в основі випадіння лежить порушення мікроциркуляції, проблеми в стінках судин. Відповідно волосяні фолікули не отримують в повному обсязі необхідне живлення, що і стимулює їх випадіння.
 
Також до можливої причини порушення належить стан нервової системи, а саме - стрес. Стрес впливає на гормональний фон, а гормональні зміни спричиняють порушення кровообігу, що впливає на ріст волосся. Відповідно чим частіше людина перебуває в стресовому стані, тим ймовірніше знадобиться специфічне лікування з метою відновлення волосся. У тому випадку, якщо сильне емоційне перенапруження не є частим явищем і виникло одномоментно, випадіння волосся у більшості випадків буде мати тимчасовий характер і самостійно припиниться (дифузна алопеція).
 
Умови пандемії загострили емоції, й навіть випадіння волосся досить часто спостерігається у людей, що не хворіли на коронавірусну інфекцію. Після стресової події волосся може почати випадати в період від 6 тижнів до пів року.
 
Вплинути на стан волосся може й приймання певних медикаментозних препаратів, особливо при їх самостійному призначенні.

Тактика

Тактика лікування буде залежати від причини, що спричинила випадіння волосся.
 
Лікар трихолог після огляду призначить додаткове проведення ряду лабораторних аналізів та інструментальних досліджень (наприклад, УЗД щитоподібної залози).
Тільки після цього проводиться відповідна терапія.
 
Як допоміжна терапія для покращення росту волосся являється мезотерапія, плазмотерапія.
 
Оскільки усунення проблеми має комплексний характер, відповідно важливо внести корисні корективи й у спосіб життя пацієнта. 

Які методи допоможуть зменшити випадіння волосся?

  1. Правильний догляд за волоссям згідно з його типом.
  2. Повноцінне харчування, з усіма необхідними корисними мікроелементами.
  3. Уникання негативних емоцій та стресу, зосередьтесь на власному самопочутті.
  4. Захист волосся від низьких температур та УФ.
  5. Виключення шкідливих звичок.
Пам'ятайте, що якщо проблема дійсно набирає обертів і Ви починаєте втрачати волосся зверніться до лікаря, не гайте час на самостійне лікування.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм