Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як уникнути стресових ситуацій під час вагітності

Як уникнути стресових ситуацій під час вагітностіУ період важливого етапу у житті кожної жінки можуть виникати стресові ситуації та переживання. Часом навіть незначні події можуть вибити жінку з колії на цілий день. Вона стає вразливою, їй хочеться усамітнитися, а іноді поплакати. Але потрібно не забувати, що надмірні переживання негативно впливають на дитину. Тому, необхідно вміти запобігати виникненню негативних емоцій.

Заняття спортом

Фізичні навантаження в будь-якому положенні покращують стан. Поліпшується кровообіг, у тому числі й в плаценті. Таким чином, дитина отримує більше кисню.

Якщо до вагітності ви займалися спортом, то в першому триместрі потрібно зменшити інтенсивність занять. Якщо в спорті ви новачок, то можна записатися в спеціальні групи для вагітних для занять плаванням або йогою. Але пам'ятайте, що будь-які ваші дії повинен схвалити лікар, та виключити наявність протипоказань.

Заняття приємними клопотами

Багато дівчат при наявності вже чималого терміну починають робити генеральні прибирання, рухати меблі та змінювати штори. Але такий ентузіазм може загрожувати серйозними наслідками.

Обмежте себе менш масштабними турботами: придбайте деякі невеликі речі для дому, або займіться оформленням дитячої.

Створення певного режиму дня

Це особливо важливо для тих сімей, у яких вже є діти. Повинен бути розпорядок дня для кожного члена сім'ї. Вам повинні допомагати та підтримувати. Адже від відчуття турботи, особливо залежить емоційний стан.

Комфорт

При виборі одягу або постільної білизни, вибирайте якісні та натуральні тканини.

Одяг не повинен викликати дискомфорт та здавлювати частини тіла.

Контроль ваги

Їсти все підряд під час вагітності та сподіватися, що з народженням дитини все зайве зникне – велика помилка. Надбавка у вазі може викликати певні ускладнення під час вагітності (поява прихованих набряків, високий артеріальний тиск). Тому, правильно харчуйтеся, дотримуйтеся питного режим та будьте в міру активні.

Дихайте

Як тільки починаєте нервувати, почніть рахувати до 10, роблячи плавні вдихи носом. Повторюйте кілька разів і напруга пройде. Також можете відкрити для себе медитацію.

Використання допоміжних предметів

Наприкінці другого або на третьому триместрі, коли дитина значно збільшується в розмірах, починає боліти спина, як наслідок порушується постава. Трохи зняти втому допоможе застосування спеціальної подушки для вагітних, яка дає змогу прийняти зручне положення, не порушуючи при цьому кровообіг.

Слухати своє тіло

Не потрібно намагатися встигнути все зробити та бути скрізь. Вагітність це саме той період, коли поспішати не потрібно. Прислухайтеся до свого організму, якщо вам хочеться спати – відпочиньте декілька годин, а якщо хочеться чогось смачного, то трохи солодкого не принесе ніякої шкоди.

Розмова

Іноді найкращим способом зняти емоційну напругу або дратівливість стане розмова з кимось із близьких людей.  Розкажіть про ваші страхи, про те, що вас турбує.  Адже відчуття підтримки завжди дає прилив сил та впевненості.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм