Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Лікарі стали значно більше використовувати телемедицину в своїй практиці через пандемію COVID-19

Лікарі стали значно більше використовувати телемедицину в своїй практиці через пандемію COVID-19Через пандемію COVID-19, необхідність дотримуватися самоізоляції, соціальної дистанції лікарі все більше почали практикувати телемедицину. Це стосується як України, так і інших країн світу. І це є однозначно позитивним фактором, вважають експерти, оскільки телемедицина надає доступ до медичних послуг пацієнтам з віддалених місць проживання.

За інформацією видавництва «Моріон», аналітична компанія «GlobalData» провела дослідження, згідно з результатами якого 73% опитаних лікарів вузьких спеціалізацій із США, Японії, Великої Британії та країн ЄС зазначили, що в своїй медичній практиці наразі використовують більше інструментів телемедицини. Якщо порівнювати з часом до пандемії. Мова йде про кардіологів, гастроентерологів, неврологів, дерматологів та лікарів інших спеціальностей.

Дві третини з опитаних лікарів зазначали, що використовували певні методи телемедицини і до пандемії COVID-19, проте зараз роблять це набагато частіше. На думку лікарів, які брали участь в опитуванні, вони будуть практикувати телемедицину і після завершення карантину, спричиненого пандемією COVID-19. Так відповіло майже 75% респондентів.

Проте лікарі зазначають: якою б важливою і прогресивною не була телемедицина, іноді дуже важко, а буває і неможливо правильно поставити діагноз та призначити лікування без очної консультації. 

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED