Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Для України вкрай важлива підготовка лікарів-епідеміологів – Віктор Ляшко

Для України вкрай важлива підготовка лікарів-епідеміологів – Віктор ЛяшкоУ Міністерстві охорони здоров’я України відбулося перше засідання робочої групи з питань розвитку кадрових ресурсів у системі громадського здоров’я. Головував на цьому засідання головний санітарний лікар країни, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

На першому засіданні були чітко окреслені головні завдання даної робочої групи. Перш за все, це забезпечення впродовж наступного року якісної підготовки лікарів таких спеціальностей, як епідеміологи, гігієністи, вірусологи, бактеріологи. Саме їхній гострий дефіцит в Україні відчувається в умовах пандемії COVID-19. Ще одне завдання робочої групи – розробити план та стратегію розвитку кадрових ресурсів у галузі громадського здоров’я, визначити підходи до оцінки кадрового потенціалу країни. Також робоча група буде займатися питаннями підвищення кваліфікації медиків та розроблення нових навчальних програм, які відповідають вимогам сучасності.

Нагадаємо, нещодавно національний класифікатор професій доповнився двома позиціями: фахівець громадського здоров’я та фахівець з довкілля та здоров’я. Проте гострий дефіцит спеціалістів у сфері громадського здоров’я відчувається саме зараз. Ще раніше пан Ляшко неодноразово наголошував на тому, що Україні конче бракує лікарів-епідеміологів та медичних фахівців деяких інших спеціальностей.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED