Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Лімфому можна вилікувати за умови вчасної діагностики

Лімфому можна вилікувати за умови вчасної діагностики 15 вересня відзначається Всесвітній день боротьби з лімфомами. У цей час слід згадати про те, як багато людей в усьому світі борються з цією смертельно небезпечною недугою. Та наскільки важливою є допомога цим пацієнтам та їхнім сім’ям.

Лімфома – це різновид злоякісної пухлини, що вражає лімфатичну систему людини: лімфатичні вузли, тимус (загруднинну залозу), кістковий мозок, селезінку. Існує більше 30 видів лімфом, серед них 2 найбільш розповсюджені – неходжкінська лімфома та лімфома Ходжкіна. 

Лімфома – це важка прогресуюча хвороба, яка за умови несвоєчасної діагностики чи неправильного лікування призводить до смерті людини. Проте сучасна медицина демонструє, що за умови вчасної діагностики та раннього початку лікування близько 80% випадків лімфом можна вилікувати. Тож вкрай важливою є профілактика та виявлення раку на ранніх стадіях.

Тож якщо у людини збільшуються, розростаються лімфатичні вузли, збільшується селезінка, відзначається підвищена пітливість, швидка втомлюваність, різко знижується вага, бувають болі в кістках, судоми, втрачається апетит, слід негайно звернутися до лікаря. Це може бути ознакою лімфоми, лікування якої слід розпочати якнайшвидше задля порятунку свого життя.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED