Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У 2021 році на охорону здоров’я в Україні планується виділити 4,2% ВВП

У 2021 році на охорону здоров’я в Україні планується виділити 4,2% ВВП 14 вересня поточного року Кабінет Міністрів схвалив проєкт Державного бюджету України на 2021 рік. Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко на прес-конференції, присвяченій даному проєкту. Пан міністр повідомив, що, відповідно до згаданого документу, на охорону здоров’я на наступний рік буде виділено 4,2% ВВП. Це стане можливо, якщо Парламент схвалить проєкт бюджету, розроблений Мінфіном.

Пан Марченко зазначив, що до 2023 року планується виділяти все більше коштів на медицину, щоб вийти на рівень бажаних 5% ВВП. У наступному ж році цілком реальною цифрою є 4,2% ВВП на охорону здоров’я. До пріоритетів бюджету-2021 віднесли підвищення зарплат лікарям, протидію епідемії COVID-19 (зокрема і вакцинацію населення проти цієї хвороби, коли вакцини з’являться і будуть доступними в Україні), фінансування децентралізації з урахуванням потреб галузі охорони здоров’я. Загальна мета – зробити медицину в Україні більш доступною для громадян, каже Сергій Марченко.

Усього на медицину наступного року передбачається виділити з бюджету 156,1 мільярд гривень. З цих грошей планується профінансувати ряд пілотних проєктів, лікування українців за кордоном, придбати необхідне обладнання для опорних лікарень, автомобілі екстреної медичної допомоги тощо. На боротьбу з COVID-19заплановано майже 20 мільярдів гривень.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED