Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Смертність від COVID-19 в Україні знаходиться на рівні 2,1% – Центр громадського здоров’я

Смертність від COVID-19 в Україні знаходиться на рівні 2,1% – Центр громадського здоров’яСтаном на 11 вересня 2020 року смертність від COVID-19 в Україні знаходиться на рівні 2,1%. Таку інформацію повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ. Порівняно зі статистикою попереднього тижня, цей показник зменшився у 1,4 рази, що однозначно можна назвати позитивною тенденцією. Проте на фоні загального збільшення кількості хворих ситуація все ж залишається складною, наголошують експерти.

За інформацією Центру громадського здоров’я, понад 90% померлих від COVID-19 в Україні – це люди старше 50-ти років. Переважна більшість з них мали супутні хронічні захворювання, які ускладнили перебіг хвороби. Наприклад, 80,6% померлих страждали на серцево-судинні недуги, хвороби печінки, нирок, цукровий діабет, рак, неврологічні патології, захворювання органів дихання, ожиріння, імунодефіцит. Більше половини померлих мали 2 та більше супутніх хвороби. 

Від COVID-19, на жаль, помирають і медичні працівники. Середній показник летальності серед медиків станом на 11 вересня 2020 року – 0,8%, повідомляє Центр громадського здоров’я.

За словами медиків та відповідно до статистичних даних, найчастіше від COVID-19 помирають пацієнти з тяжким перебігом хвороби, яких було госпіталізовано. Більшість з них отримували кисневу терапію (були підключені до апаратів ШВЛ або ЕКМО), проте врятувати їх не вдалося.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED