Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Загострення яких захворювань спостерігається навесні?

Загострення яких захворювань спостерігається навесні?На жаль після тривалого зимового періоду зі зниженим імунітетом та виснаженням організму, про себе дають знати й наші хронічні захворювання. До найпоширеніших патологічних станів, що надокучають весною належить алергія, гіпертонічна хвороба, депресія та ін. Як діяти у такому випадку та чи існують методи запобіганню цих станів? Далі з'ясуємо.
Вплив тих чи інших патологічних чинників може загострювати протікання ряду захворювань. Так, наприклад, вірусні інфекції безпосередньо викликають загострення хронічних недуг, або накладаються на старі патології. Так до алергії може приєднатися астма, а до гіпертонії - цукровий діабет.

Які захворювання найчастіше піддаються загостренню весною?

  • Депресія
Розвиток депресивного стану пов'язаний з дефіцитом вітаміну D. Найбільш схильні до розвитку порушення люди молодого віку. Кризовий період може тривати від двох тижнів до місяця. Важливо розуміти, що депресію неможливо вилікувати солодощами та переглядом фільмів. Необхідно звернутися до свого сімейного лікаря або напряму до психолога, оскільки дуже часто за депресією криється інше захворювання, наприклад анемія або патології щитоподібної залози.
  • Цистит
Найчастіше весною розвитку даного стану сприяє переохолодження. Поява болю внизу живота, часте сечовипускання, мутна сеча - є типовими ознаками циститу. Тому з метою запобігання недугу важливо вдягатися по погоді, правильно харчуватися та дотримуватися водного балансу, не нехтувати правилами особистої гігієни. 
  • Алергія 
Поліноз або сезонна алергія пов'язана з початковим періодом цвітіння рослин. Так пилок при сухій погоді та за допомогою вітру розповсюджується на великі відстані при цьому потрапляючи на слизові оболонки людини. При схильності до алергій - виникає відповідна реакція. Поширеними проявами захворювання є нежить, чхання, сльозотеча та почервоніння очей, висипи на шкіри, напади задухи й кашель. Тактику лікування та рекомендації про запобігання алергії надає лікар. Будь-які самостійні спроби усунення симптомів є протипоказані.
  • Гастрит
Гастрит - це запалення слизової шлунку. Його загострення у міжсезоння пов'язано з рядом змін: зміна режиму дня, характеру харчування, активізування застуд, які своєю чергою знижують імунітет та активізують хронічні захворювання. Та і в людини, яка перебуває в постійному стресі шанси розвинутися гастриту набагато вищі. При розвитку гастриту виникають скарги на біль в надчеревній ділянці, нудоту та відрижку, печію, метеоризм, проблеми з випорожненням. Зауважимо, що прояви захворювання можуть розвиватися як в гострому характері, так і лише періодично про себе нагадуючи. З метою запобігання гастриту важливо в першу чергу скоригувати свій раціон, відмовившись від фаст-фуду та інших подразників шлунку (алкоголь, газовані напої), та навпаки додати більше овочів та фруктів. 
  • Гіпертонія
Поява симптомів гіпертонії найчастіше пов'язана з погодними коливаннями, від мінливості сезонних явищ до зміни біоритмів. Тому спеціалісти рекомендують весною частіше слідкувати за показниками артеріального тиску, більше гуляти дотримуючись балансу - відпочинок/праця, слідкувати за раціоном та застосовувати призначене лікування лікарем.
 
Пам'ятайте, що варто постійно слідкувати за своїм здоров'ям та контролювати протікання хронічних захворювань, з метою уникнення їх загострень. Уникайте стресів та дотримуйтеся здорового способу життя. А у разі появі дискомфортних відчуттів будь-якої етіології та локалізації - зверніться до лікаря!

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм