Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Розвиток медицини в інтернеті

Розвиток медицини в інтернетіОтримання медичним закладом статусу комунального некомерційного підприємства зобов'язує розвивати власний веб-сайт, таким чином, збільшуючи клієнтопотік та надаючи необхідну інформацію. Розберемо, які труднощі виникають при розвитку медичних установ в інтернеті після отримання статусу КНП.

З початку листопада минулого року почав діяти закон про автономізацію лікарень, основа якого полягає в набутті статусу некомерційного комунального підприємства.

Що ж отримують медичні установи в статусі комунального некомерційного підприємства?

У першу чергу збільшується незалежність в управлінні, що активізує поліпшення якості медичних послуг та підвищення ефективності в питаннях економіки.
  • можливість встановлення необхідного варіанту оплати праці;
  • медичному закладу дозволяється мати особистий рахунок у банку;
  • фінансування лікарні відбувається згідно з власним фінансовим розрахунком;
  • медичні установи мають право об'єднуватися з іншими установами, які також працюють у статусі підприємства.
З початку дії медичної реформи, фінансування медичних закладів первинної ланки надає НСЗУ. Медустанови вторинної та третинної ланки фінансуються згідно з обсягом послуг, які попередньо затверджені з НСЗУ.

Іншими словами, для того, щоб отримувати фінансування від НСЗУ медичні установи, які ще є бюджетними, зобов'язані перейти на самоокупність, тобто отримати автономність. Для цього і потрібна реорганізація в комунальне неприбуткове підприємство.

Медустанови та робота в інтернеті


Одним з важливих етапів переходу медустанов в КНП є забезпечення оприлюднення актуальної інформації на власному вебсайті (відповідно до статті 78 Господарського кодексу України та наказами МОЗ України від 26.04.2017 № 459 від 25.07.2017 № 848).

Обов'язковій публікації підлягають наступні дані:
  • цілі діяльності;
  • фінансові звіти за рік та квартал;
  • експертні висновки щодо фінансової звітності за рік;
  • біографічні дані;
  • річні звіти;
  • відомості про потреби, стан забезпечення, наявні залишки ліків та медичних виробів, що закуповуються за бюджетні кошти;
Найчастіше певні звіти необхідно оновлювати кожен місяць або поквартально. Що стосується даних про наявність лікарських засобів, витратних матеріалів, медичних виробів, які отримані за кошти державного та місцевого бюджетів, то вони потребують щотижневого оновлення.

Як же складається ситуація з оприлюдненням необхідної інформації?

 
Що ми бачимо насправді? Часто інформація на сайті КНП відсутня, або вчасно не оновлюється.  Багато комунальних медичних установ навіть не мають чинного сайту, у зв'язку з відсутністю необхідних знань або часу для виконання завдань.
 
Тому при виникненні даних випадків є просте та ефективне рішення – використовувати конструктор медичних сайтів платформи itmed.org для створення офіційного сайту медичного КНП.

У медичного КНП з'явиться можливість створити свій офіційний веб-сайт.  За допомогою, якого медзаклад буде поширювати та оновлювати необхідну інформацію, згідно Господарського кодексу України та наказів МОЗ України.

Медичний заклад отримає такі результати:

  • створення сайту за короткий час;
  • повний контроль та управління своїм сайтом через особистий електронний кабінет;
  • можливість записувати пацієнтів на прийом до медустанов та до лікарів, що значно збільшує потік пацієнтів.
Важливо пам'ятати, що сьогодні потоки пацієнтів формуються в Інтернеті.  Тому над сайтами медичних установ необхідно працювати, створюючи відвідуваність сайту клініки й, власне кажучи, потік пацієнтів до лікарів.  З Медичною платформою ITMED все це стає можливим.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм