Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чому з'являються темні кола під очима: ТОП-5 причин

Чому з'являються темні кола під очима: ТОП-5 причинСвіжий вигляд обличчя – один з показників стану здоров'я.  Втома, стрес, хвороби - це все відбивається під нашими очима в вигляді темних кіл або мішків.  Змінити ситуацію можливо, але тільки при визначенні причини.
 
Термін «темні кола», не відноситься до медичної термінології.  Використовують його серед широких верств населення.
 
У медицині дане явище звучить, як «переорбітальна гіперпігментація».

Діагностика

 
Дерматолог проводить огляд пацієнта, бере до уваги колір обличчя, стан судин під очима. Йому важливо в першу чергу визначити причину.  Коли лікар трошки відтягує шкіру під оком її зовнішній вигляд моментально погіршується, вона темніє, це свідчить про проблеми з судинами.  А якщо навпаки, стан поліпшується, значить, проблема у втраті еластичності шкіри.
 
Важливе значення має і колір шкіри під очима: темний колір говорить про підвищену кількість мелатоніну, фіолетовий - про сильно близьке розташування судин.
 

Причини появи темних кіл під очима

 
Алергія

Звичайне явище, як сезонна алергія, здатне викликати потемніння під очима.  А все через те, що запалення пазух носа провокує збільшення кровоносних судин навколо очей.  Розв’язати проблему алергії можна шляхом призначення лікарем блокаторів гістаміннових рецепторів.
 
Спадковість

Спадковість характеризується оптичною ілюзією, коли жировий прошарок під носослізною борозною з віком стає тоншим та виразнішим.  І тінь перерозподіляється так, ніби шкіра під очима стала темнішою.  В такому випадку метод розв’язання проблеми - це застосування філерів.
 
Патологія внутрішніх органів
 
Темні кола під очима можуть свідчити про наявність патології нирок, жовчного міхура, печінки, анемії, гаймориту та навіть звичайної застуди.  В даному випадку обов'язковим етапом є звернення до лікаря.
 
Відсутність правильного харчування і недотримання питного режиму

Вживання в повсякденному раціоні продуктів з низьким рівнем вітамінів, корисних макро- та мікроелементів, призводить до порушення кровообігу, а це у свою чергу впливає на організм в цілому.
 
Також, зловживання солоною, гострою та жирною їжею на ніч призводить до порушення водно-сольового балансу.  Це є наслідками появи набряків.
 
Потрібно скоригувати своє харчування, вживати вітаміни та виключити за 3 години до сну приймання їжі й надмірне вживання рідини.

Тривала робота за комп'ютером / читання

Очі перевтомлюються. Як наслідок, відбувається застій крові в капілярах, що викликає кола під очима.  Тому щоб такого більше не повторювалося потрібно правильно скоригувати свій графік роботи.
 
Ви повинні пам'ятати, що іноді причини виникнення темних кіл під очима сховані набагато глибше.  Тому, при їхній постійній появі зверніться до фахівця.

Автор: Наталія Холявицька
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм