Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Показання до проведення УЗД нирок

Показання до проведення УЗД нирокПроведення ультразвукової діагностики є одним з найнебезпечніших та інформативніших методів діагностики сьогодення. Що стосується саме нирок та сечового міхура, то даний метод дає можливість перевірити стан всієї сечовидільної системи за досить короткий проміжок часу - близько  пів години.

Показання до проведення УЗД нирок та сечового міхура

Так основними симптомами при яких в обов'язковому порядку проводиться УЗД являються наступні стани:
  1. Проведення огляду в плановому порядку.
  2. Поява скарги на часте сечовипускання.
  3. Наявність в анамнезі гострих та хронічних захворювань нирок.
  4. Зміни в сечі (осад, зміна кольору або запаху).
  5. Больові відчуття під час сечовипускання або при його порушенні (прискорене, сповільнене).
  6. Попереднє проведення трансплантації нирок (контроль).
  7. Больові відчуття в спині (попереку).
  8. Попередня травматизація в ділянці попереку.
  9. При підозрі на розвиток запального процесу.
  10. Поява спраги на постійній основі.
  11. Підготовка до проведення оперативного втручання (на нирках/сечовому міхурі).
Зазначимо, що протипоказань до проведення процедури не має, оскільки процес обстеження проходить безболісно та абсолютно безпечно для організму. Можливе перенесення процедури на деякий час при наявності у ділянці живота відкритих ран або стерильних пов'язок.

Підготовка до процедури

УЗД нирок та сечового міхура не потребує спеціальної підготовки. Так процедура проводиться при повному наповненні сечового міхура, а за одну-дві години до її проведення рекомендовано вжити до літра чистої води.
 
Також рекомендується за три дні до УЗД виключити харчові продукти, що можуть спричинити надмірне газоутворення в кишківнику, оскільки це дещо утруднить процес діагностики.
Тому доцільним буде зробити акцент в раціоні на твердий сир, гречану або перлову каші, відварне м'ясо птиці або риби. А от споживання свіжих фруктів та овочів, бобових та молочних продуктів краще відкласти до моменту після завершення дослідження.

Так при проведенні діагностики під керівництвом кваліфікованого спеціаліста можливо виявити широкий спектр патологічних станів, від пієлонефриту, каменів та новоутворень до патологій розвитку та ін. 
Лікар отримує повну інформацію про розмір, форму, локалізацію, стан порожнин, а також розвиток верхніх сечових шляхів.

Зазначимо, що в цілях діагностики ряду захворювань сечовидільної системи дуже важливо проходити профілактичні огляди та обстеження.
Не забувайте про здоровий спосіб життя, нирки хоч і міцний парний орган, однак профілактичні дії не завадять: відмовтеся від шкідливих звичок, зменште калорійність їжі та контролюйте рівень ваги.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм