Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Біль у спині, як основний прояв захворювання нирок

Біль у спині, як основний прояв захворювання нирокБіль у спині являється майже не найчастішим порушенням упродовж нашого життя. Причин його появи безліч, від переохолодження до підіймання тяжких предметів. Однак, розберемо детальніше які симптоми будуть вказувати на порушення зі сторони нирок.
Біль у попереку є основним проявом, що може вказувати на патології нирок. У деяких він може стихнути за декілька тижнів, а може навіть турбувати упродовж багатьох місяців. Однак це не означає, що варто його ігнорувати або тим паче самостійно призначати собі лікування.

Основні причини появи болю в спині

При появі болю в спині, про що ми найчастіше думаємо? Про те, що мимоволі зробили різкі рухи або підняли важкі предмети. Не є виключенням розвитку ряду патологій, серед яких інфекційні процеси в хребті, артрит, грижа диску або навіть рак спинного мозку. Відповідно до кожного з цих станів приєднується ряд певних симптомів.

Симптоми, що вказуватимуть саме на захворювання нирок

Нирки локалізуються ближче до ділянки попереку, відповідно при появі дискомфортних відчуттів у цій області в першу чергу варто запідозрити порушення цього органу.
На які симптоми варто звернути увагу:
  1. Набряки (особливо щиколоток).
  2. Втома: нирки виробляють особливий гормон, що бере участь у виробленні еритроцитів. Відповідно при порушенні функціонування органу кількість еритроцитів зменшується і людина починає відчувати втому.
  3. Порушення процесу сечовипускання: утворення сечі є одним з головних завдань нирок, відповідно при їх дисфункції відбуваються й проблеми з відтоком сечі.
  4. Нудота.
  5. Біль, який може бути різким та сильним та виникати хвилями або бути тупим та постійним. Також він може віддавати в область паху або в живіт.

Як відрізнити появу болю в нирках від болю в хребті

Клінічна картина та тяжкість виниклих симптомів, а також їх локалізація з додатковим проведенням інструментальних та лабораторних методів дослідження дасть можливість встановити причину порушення. 
Так на початку проводиться пальпація. Коли пацієнт лежить на животі у разі порушення зі сторони хребта буде відмічатися напруження м'язів та моменти болю, який може іррадіювати в сідницю, стегно, гомілку або живіт. 
При проведенні постукування в області попереку та появі больових відчуттів з їх розповсюдженням у живіт можна визначити, про порушення зі сторони нирок.
Також додатково проводиться УЗД нирок, рентгенографія, КТ та МРТ.  

Лікування

Лікування ниркових захворювань буде залежати від особливостей їх перебігу, причин розвитку, тяжкості протікання та ряду інших факторів.
Так до основних принципів належить етіотропна терапія, антибактеріальне лікування, призначення імуномодуляторів, дієтотерапія та ін.
При неефективності проведених лікувальних заходів, зазвичай проводиться діаліз або оперативне втручання.
 
З метою запобігання порушення функціонування нирок важливо дотримуватися водного балансу (1,5 л в день), правильно харчуватися, своєчасно лікувати інфекційні захворювання та проходити профілактичні огляди.
 
Поява больових відчуттів у нирках може мати безліч причин, тому при їх розвитку одразу зверніться до лікаря.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм