Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Правила перевезення хворих з переломом шийки стегна

https://medtaxi.com.ua/stati/133-pravila-perevozki-bolnykh-s-perelomom-shejki-bedra.htmlПерелом шийки стегна найбільш часто виникає в літньому віці, що пов'язано з підвищеною крихкістю кісток і порушеним обміном речовин. Відповідно при виникненні необхідності здійснити перевезення такого хворого, наприклад після операції й стаціонарного лікування, своєю чергою з'являється проблема у вигляді вибору методу і транспортного засобу. Безумовно в момент виникнення травми, в медичний заклад госпіталізацію проводить швидка допомога. Але в моменти міжміських перевезень хворих на обстеження або перевезення додому з лікарні, важливо розраховувати не на власні сили й самостійне перевезення. Це небезпечно нестабільним станом хворого і можливим його погіршенням. Зверніться в спеціалізовану службу медичних перевезень - "МедТаксі". Це служба яка протягом багатьох років здійснює безпечні й комфортабельні перевезення лежачих хворих. 

Перелом шийки стегна 

Перелом шийки стегна є такою травмою, яка найбільш небезпечна в літньому віці, оскільки піддається тривалому лікуванню. 
До проявів патології належать такі симптоми: 
  • інтенсивні больові відчуття; 
  • неможливість рухати кінцівкою; 
  • гематома, що локалізується в паховій області. 
Лікування, яке будуть застосовувати при переломі шийки стегна буде залежати від ряду факторів. У тому випадку якщо з якихось причин провести оперативне втручання неможливе застосовується консервативне лікування у вигляді скелетного витягування, репозиції уламків та медикаментозної терапії (вітаміни, препарати поліпшують обмін речовин).
 
Оперативне втручання дозволяє мінімізувати ризики розвитку інвалідності та зберегти рухливість нижньої кінцівки. 
 
Далі процес одужання буде залежати від періоду реабілітації в домашніх умовах і відповідному догляді за хворим. 

Транспортування хворих при переломі шийки стегна: особливості 

Особливості перевезення хворого будуть прямо залежати від його стану. 
 
В першу чергу важливо розуміти, що перелом, лікування, больові відчуття, знаходження в умовах лікарні - це стрес, особливо для літніх людей. Відповідно поїздка може тільки погіршити ситуацію. Не виключається підвищення показників тиску або розвиток психозу. Тому важливо провести психологічну підготовку. При необхідності проводиться медикаментозна підготовка седативними й знеболювальними препаратами. 
 
Як же здійснюється процес, а саме початок транспортування хворого? Санітари "МедТаксі" для забезпечення безпечного та безболісного транспортування в машину застосовують вакуумний матрац. Так пацієнта з ліжка перекладають на матрац, який заповнений спеціальними кульками й приймає форму тіла. Далі відбувається фіксація хребта та інших частин тіла. Повітря з матраца випускається, тим самим створюючи захисну капсулу навколо хворого. Це забезпечує перенесення до автомобіля служби "МедТаксі" без прогинів з відчуттям безпеки. В автомобілі хворого укладають на носилки-каталку і фіксують спеціальними ременями, щоб уникнути мінімальних порушень пошкодженої кістки. При проведенні повної транспортної іммобілізації можливий початок поїздки.
 
І звичайно ж на весь час перевезення хворого з переломом шийки стегна проводиться контроль життєво важливих показників. А сам автомобіль оснащений необхідними медикаментозними препаратами й обладнанням, тобто всім для перевезення хворих з важкими травмами. 
 
Пам'ятайте, що відновлення після проведення лікування перелому шийки стегна в більшості випадків залежить від догляду за хворим. Тому не варто піддавати ризику і проводити транспортування хворого на непідготовленому для цього транспорті. Навіть в тому випадку якщо це перевезення хворих по місту. Зверніться до професіоналів, в службу медичних перевезень "МедТаксі". Співробітники "МедТаксі" часто стикаються з випадками транспортувань хворих з переломом шийки стегна, що вказує на необхідний рівень підготовки з проведенням попередньої консультації виниклих питаннях. 
Джерело: https://medtaxi.com.ua/.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм