Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Особливості перевезення лежачих хворих в умовах війни

Особливості перевезення лежачих хворих в умовах війниПитання транспортування лежачих хворих сьогодні є як ніколи актуальним. Відбувається як внутрішнє переміщення осіб, так і перевезення лежачих пацієнтів за кордон. Однак варто акцентувати на часі проведення перевезення, адже чим раніше це зробити, тим більша ймовірність уникнути ускладнень для здоров'я та зберегти в життя в цілому. 

В службу медичних перевезень лежачих хворих “МедТаксі” надходять тисячі звернень стосовно перевезення лежачих пацієнтів. Однак знову ж таки наголошуємо, що на небезпечних територіях ворог не щадить та обстрілює навіть автомобілі швидкої допомоги з лікарями та пацієнтами всередині. Відповідно окремі медичні служби з перевезень не є виключенням.

Тому звернутися за допомогою аби транспортувати вашу близьку людину на безпечних контрольованих  територіях в інше місто чи навіть країну, можливо звернувшись до диспетчерської служби “МедТаксі” за наступними телефонами: (050) 344-33-03; (068) 717-06-22; (044) 299-90-06. Там Ви дізнаєтеся всі деталі щодо можливого транспортування, адже важливо спланувати маршрут до дрібниць.

Як підготувати лежачих хворих до перевезення?

Насамперед лежачий хворий це людина яка має обмежені можливості, що можуть бути викликані рядом причин, від зайвої ваги, літнього віку до травм. Тому його перевезення повинно розпочинатися з огляду лікаря та його рішення про стан хворого, засвідчено документально. Так перевіряються показники артеріального тиску, рівень цукру, пульс, частота дихання та ін. 
 
Безпосередня підготовка пацієнта включає декілька етапів:
  • моральне налаштування на поїздку з детальним роз'ясненням всього, що буде відбуватися. Це допоможе уникнути зайвий стрес в якому перебуває зараз кожен українець;
  • в день поїздки краще не годувати пацієнта, або обмежитися легким сніданком аби не перевантажувати шлунок. В протилежному випадку під час руху автомобіля можлива поява нудоти та блювання;
  • заздалегідь підготовте всі необхідні речі, розпочинаючи з одягу, засобів особистої гігієни, ліків прописаних лікарем до документації, в тому числі й медичної (виписка з лікарні, заключення лікаря);
  • проведіть перед транспортуванням гігієнічні процедури (відвідування туалету, зміна підгузка);
  • одяг в поїздку повинен бути вільним, бажано з натуральних тканин.
При зверненні до медичної служби “МедТаксі”, в дорозі в залежності від стану пацієнта можливе забезпечення супроводу медичним працівником, фельдшерської або реанімаційної бригади. Створення необхідних умов в спеціально облаштованих для цього автомобілях є однією з важливих складових безпечної поїздки. Тут відіграють роль всі аспекти від можливості надання медичної допомоги до правильної фіксації пацієнта, створення для нього комфортних умов.
 
Звісно, що сьогодні перевезення тяжких та лежачих хворих відбувається в залежності від ситуації, хтось має можливість спланувати поїздку, а хтось просто без нічого залишає свої домівки аби залишитися живими. Тому знову ж таки наголошуємо, що не варто зволікати з евакуацією хворих, особливо лежачих. Враховуючи, що певні міста нашої країни зазнають постійних обстрілів або є тимчасово окупованими. Виникає проблема у вигляді відсутності світла та води та інших важливих для життя умов. Тому при необхідності не чекайте, а бережіть свої життя вчасно залишаючи небезпечні території. 
 
Також пам'ятайте, що правильна організація та підготовка допоможуть хворому комфортно й без зайвих ускладнень дістатися в потрібний пункт.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED