Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

З якими захворюваннями ми найчастіше можемо стикнутися влітку?

З якими захворюваннями ми найчастіше можемо стикнутися влітку?У більшості випадків ми дотримуємося думки, що загострення хвороб це період який припадає на міжсезоння. Однак сонячна активність може також стати причиною загострення ряду захворювань та спричинити появу нових. Розберемо детальніше про те, чим небезпечна спека та відвідування пляжів.

З якими захворюваннями ми можемо стикнутися влітку?

  • Алергія
Сезонна проблема, яка може виникнути у будь-який момент та мати серйозні наслідки. Найпоширенішими тригерами алергічної реакції є пилок рослин, косметичні засоби, укуси комах, харчові продукти. В першу чергу важливо виключити самолікування та звернутися до лікаря який призначить відповідне лікування, в тому числі й антигістамінний засіб.
  • Кишкові інфекції
Спека є тим тригером, який створює чудове середовище для розмноження бактерій. Відповідно отрутою може стати і їжа: вчорашні приготовані страви які швидко псуються, погано помиті овочі та фрукти. Тому аби цього уникнути їжу варто зберігати тільки в холодильну, мити руки, піддавати термічній обробці продукти та не вживати ті харчі в походженні яких ви не впевнені. При розвитку харчового отруєння варто очистити кишківник від токсинів, пити багато води з метою запобігання зневоднення та обов'язково звернутися до лікаря. 
  • Тонзиліт, ГРВІ
Причиною розвитку даних станів є вплив спеки на зниження імунітету та порушення балансу мікрофлори. Відповідно при впливі перепадів температур (спека на вулиці та увімкнений кондиціонер в приміщенні), вживання холодних напоїв підвищуються ризики захворіти. 
  • Серцево-судинні захворювання
Спека є небезпечним фактором, який підвищує ризики розвитку гіпертонічного кризу, інсульту та інфаркту. Кров качається серцем в прискореному режимі, що своєю чергою викликає прискорення пульсу та підвищення артеріального тиску. Також не є виключенням негативного впливу вживання меншої кількості рідини в спеку. Зневоднення робить кров густішою, менш насиченішою киснем, що й спричиняє ряд порушень зі сторони серця та судин. 
  • Фотодерматит
Підвищена чутливість шкірних покривів до сонячних променів, викликає на відкритих ділянках шкіри висипання по типу кропивниці. Це є алергічною реакцією, яка пов'язана не тільки з впливом УФ, а й безпосереднім станом організму. Так підвищені ризики розвитку фотодерматиту мають особи з наявністю в анамнезі захворювання ендокринної, нервової систем та ін.

Пляжні інфекції 

Як окрему тему важливо розібрати саме ті захворювання, з якими ми можемо стикнутися при відвідуванні пляжу. Адже з 100% ймовірністю можна зазначити, що це найпоширеніше місце скупчення людей в спекотну погоду. Тому розберемо детальніше яка небезпека може чекати нас на пляжі та як запобігти розвитку зіпсованої відпустки.
  • Грибок
Мокрий пісок є чудовим середовищем для збудників грибків. Особливо ймовірність зараження зростає при розм'якшенні шкіри стоп після купання. Тому краще виходити з водойми та одразу ж взуватися в пляжне взуття. 
  • Гельмінти
Аби захистити себе від зараження гельмінтів на пляжі в першу чергу важливо уникати безпосереднього контакту піску зі шкірою, відповідно засмагаючи на рушнику або шезлонгу. Також при наявності біля водойм таблички з надписом - купатися заборонено, означає що відбувся попередній забір води санстанцією. Тобто вода містить і в тому числі яйця паразитів або вже дорослі особини. Найпоширенішими представниками гельмінтів в пляжному піску є аскариди, токсокари та волосоголовець. 
  • Інфекції
Найчастіше зараження патогенними мікроорганізмами відбувається коли ми купаємося, пірнаємо та ненароком можемо випити води. Однак якщо водойма забруднена та не перевіряється відповідними організаціями, ймовірність наявності там кишкової палички, холери або ентеровірусу 100%. Уникнути зараження або знизити його ймовірність можливо надаючи перевагу перевіреним водоймам, де на постійній основі відбуваються перевірки.
 
При появі симптомів одного з вищезазначених станів важливо вчасно звернутися до лікаря. Де Вам на основі результатів діагностики буде призначено відповідне лікування. У разі проходження консультації лікаря в плановому порядку, для покращення пошуку відповідної клініки Ви можете скористатися Всеукраїнським каталогом клінік ITMED.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED