Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Готуємо лежачого хворого до далекої поїздки

Готуємо лежачого хворого до далекої поїздки Транспортування лежачих хворих це досить трудомісткий процес. Особливо якщо це міжміське перевезення хворих або ще далі, наприклад міжнародне перевезення хворих. У цьому випадку важливо враховувати всі нюанси, які трохи посилилися у зв'язку з пандемією. Але немає нічого неможливого і здійснити необхідну поїздку реально, будь то транспортування в медичний заклад або на ПМП. Головне звернутися в потрібну службу, а не робити спроби самостійно перевезти хворого на необладнаному для цього автомобілі. Найкращим варіантом буде звернутися в службу медичних перевезень "МедТаксі". 

Що враховується при поїздці на далекі відстані? 

В першу чергу складність поїздки буде залежати від стану лежачого хворого. Відповідно при необхідності попередньо проводиться медикаментозна підготовка, в тому числі й застосування седативних препаратів. Також при наявності ризиків погіршення стану, автомобіль буде укомплектовуватися рядом додаткових медикаментозних засобів і устаткуванням, а супровід буде надавати медична бригада. 
 
В обов'язковому порядку до початку поїздки, під час її та після її завершення проводиться моніторинг життєво важливих показників пацієнта і його загального стану. 
Береться до уваги кількість супроводжуючих і обсяг багажу. Відзначимо, що в автомобілі для родичів обладнані комфортабельні крісла. 
 
Коли пацієнт поїв (рекомендується за 2 години до поїздки), відвідав туалет, одягнений і емоційно налаштований до поїздки, а його стан задовільний, відбувається процес перевезення.
 
Лежачий хворий на носилках доставляється в автомобіль, який також максимально забезпечує всі комфортні умови для хворого, від температурного режиму до відсутності тряски під час їзди шляхом пневмопідвіски. При необхідності водій робить зупинки в спеціально відведених для цього місцях. По приїзду, хворого так само як і "перекладали", доставляють в необхідну точку знову таки на носилках. Перевіряють стан, і тільки тоді завершується успішне транспортування. 

Які речі необхідно брати з собою? 

  1. Медична документація (результати аналізів, висновок про стан здоров'я від лікаря, результати аналізів і обстежень). 
  2. Документи які підтверджують особу пацієнта. 
  3. Медикаментозні препарати які приймає пацієнт у зв'язку зі станом здоров'я. 
  4. Засоби гігієни та особисті речі. 
  5. Негативний результат тесту на COVID-19 або документ, що підтверджує проведення вакцинації (паспорт вакцинації). 
Відзначимо, що у разі міжнародного транспортування додатково береться закордонний паспорт хворого і супроводжуючих. Якщо це перевезення в певну клініку на лікування необхідно мати запрошення звідти. 
 
Щоб виключити певні накладки після поїздки, попередньо з диспетчерською службою "МедТаксі" проводиться розрахунок вартості поїздки, в залежності від відстані населених пунктів.
Відповідно Ви укладаєте офіційний договір і отримуєте необхідну документацію (чек в тому числі). Це важливо як з метою безпеки клієнта, так і самої медичної служби перевезень "МедТаксі".
 
Тому при виникненні необхідності перевезення хворого в інше місто або навіть країну, особливо якщо пацієнт лежачий, спочатку необхідно думати про створення комфортабельних і безпечних умов для нього, можливості отримати медичну допомогу при виникненні необхідності. Отримати все це Ви можете в професіоналів з багаторічним стажем - служби медичних перевезень "МедТаксі". 
Джерело: https://medtaxi.com.ua/.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED