Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як правильно здійснити спуск та підйом лежачого хворого?

https://medtaxi.com.ua/stati/130-kak-pravilno-osushchestvit-spusk-i-podem-lezhachego-bolnogo.htmlНеобхідність перевезення лежачого хворого сама по собі складна задача, яку самотужки не завжди можливо здійснити. А тим більше якщо процес транспортування необхідно починати з одного з поверхів багатоповерхового будинку. Стає зрозуміло, що в такому випадку без допомоги професіоналів просто не обійтися. Служба медичних перевезень лежачих хворих "МедТаксі" - це саме ті професіонали, які не тільки забезпечують безпечне та комфортне транспортування, але і допомагають впоратися з усіма виниклими перешкодами на цьому етапі, в тому числі й спуск/підйом по сходах. 

Підйом та спуск лежачого хворого: основні правила 

Перед тим як здійснювати транспортування на ношах, з метою спрощення завдання перекладання на ноші, необхідно підстелити під хворого тонку ковдру або покривало. Так їх вільними краями хворого вкривають. 
 
Транспортування по сходовому майданчику відбувається головою вперед - при підйомі, у разі спуску по сходах - попереду знаходяться нижні кінцівки. Рухи повинні бути плавними й без ривків, при цьому носилки утримуються горизонтально. Це один з важливих етапів при проведенні перенесення хворого. 
 
Завдання близьких або родичів хворого полягає в допомозі медичній службі "МедТаксі". Не потрібно відвертати розмовами або радити як краще. Вірними діями в їх випадку буде відкривати двері, звільняти прохід, просити перехожих пропустити. 
 
Все переміщення хворого здійснюють зазвичай два досвідчених санітари. Якщо вага лежачого хворого перевищує 100 кг, звичайно ж залучається ще один-два санітари. Відзначимо, що персонал (санітари) служби "МедТаксі" є міцними чоловіками, які мають досвід в правильному здійсненні перевезення лежачих хворих і забезпечують 100% безпеку процесу. 
 
У момент оформлення договору важливо обговорить всі нюанси, які будуть впливати в тому числі й на ціну послуг медичної служби "МедТаксі": 
  1. Стан здоров'я хворого: важливо мати висновок і дозвіл на транспортування лежачих хворих від лікуючого лікаря. Також медичний персонал "МедТаксі" самостійно проводить оцінку життєво важливих показників пацієнта, як До, так і Після проведення транспортування. 
  2. Вага: від маси тіла пацієнта буде залежати кількість санітарів для здійснення спуску і підйому по сходах. 
  3. Особливі потреби, наприклад травма хребта, коли пацієнта необхідно попередньо зафіксувати й використовувати спеціальні носилки або вакуумний матрац, який приймає положення тіла. 
  4. Особливості розташування будинку: ширина дверних прорізів, поверх, наявність вантажного ліфта, наявність можливості під'їхати автомобілю до під'їзду та інше. 
Тільки у разі врахування всіх деталей поїздка здійсниться безпечно і при цьому швидко. 
 
Пам'ятайте, що лежачий пацієнт мимоволі може ставати заручником власної квартири, і тому будь-які зміни спочатку відбиватися на його психоемоційному стані. Відповідно крім психологічної підготовки Ви повинні забезпечити безпечну і комфортну поїздку хворого до відповідного пункту призначення, а зробити це Вам допоможе медична служба перевезень лежачих хворих "МедТаксі". 
 
Джерело: https://medtaxi.com.ua/.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED