Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як підготувати лежачого хворого до транспортування?

Як підготувати лежачого хворого до транспортування? Процес перевезення лежачого хворого дуже навіть трудомісткий, але і при цьому він може бути ускладненим супутніми травмами, коли будь-який неправильний рух може тільки погіршити ситуацію. Тому процес підготовки до перевезення лежачого хворого є одним з важливих моментів. Неважлива точка вирушення, будь-то транспортування в стаціонар, на діагностичну процедуру або навпаки перевезення додому з медичного закладу. Головне все правильно організувати, враховуючи всі нюанси. В першу чергу необхідно звернутися в службу медичних перевезень "МедТаксі", яка і спеціалізується на перевезенні лежачих хворих. 
В першу чергу відзначимо, що процес підготовки і її масштаби будуть залежати від пункту перевезення. Відповідно, що при транспортуванні на далекі відстані, в тому числі й в Європу, документація, обсяг багажу матиме свої відмінності, ніж при перевезенні в інше місто. 

Основні правила підготовки лежачого пацієнта до транспортування 

Етап підготовки починається за кілька днів до запланованого перевезення. Так пацієнту необхідно пояснити, що буде проходити поїздка. Важливо розповісти чому вона відбувається, як довго це займе і т.п. Адже зміна оточення для лежачих хворих це завжди стресова ситуація. 
 
Також протягом декількох днів проводиться спостереження за життєво важливими показниками організму (АТ, ЧД, ПП, температура). 
 
У день транспортування при необхідності проводиться медикаментозна підготовка, якщо хворий емоційно нестабільний. Приймання їжі повинно бути не пізніше ніж за дві години до поїздки. При цьому продукти повинні бути легкозасвоювані. Відзначимо, що в дорозі приймання їжі не бажаний, оскільки це підвищує ризики появи нудоти або блювання. 
 
Хворий повинен відвідати туалет, далі надягається підгузок. 
 
Відповідно необхідний набір документів, від дозволу лікуючого лікаря хворого на транспортування, виписки й результати обстежень до документів, що підтверджують особу та кошти. Не забуваємо про необхідний аспект - результат тесту на COVID-19. 
 
Служба медичних перевезень "МедТаксі" проводити огляд пацієнта як перед самою поїздкою, так і після її. Перенесення хворого службою проводиться від самого ліжка на необхідному типі носилок. Після того, як хворому надають правильне положення в машині, фіксують його, тільки тоді проводиться розміщення супроводжуючих і “пакування” багажу. 
 
Зі свого боку служба медичних перевезень "МедТаксі" гарантує в першу чергу безпечне транспортування, враховуючи всі нюанси стану здоров'я пацієнта. Що Ви отримуєте при укладенні договору зі службою "МедТаксі": 
  • безпечну поїздку; 
  • офіційність транспортування з укладенням договору і наданням чеків; 
  • медичний супровід, що буде залежати від стану хворого (фельдшер, реанімаційна бригада); 
  • професіоналізм супроводжуючого персоналу: при виникненні критичної ситуації хворому буде надана невідкладна допомога; 
  • комплектація автомобіля необхідними медичними препаратами та обладнанням. 
Тому проводити самостійну поїздку або ж довіритися фахівцям - вибір очевидний. Медична служба "МедТаксі" забезпечує транспортування лежачих хворих дешево, але при цьому як по території України, так і в країни Європи.
Джерело: https://medtaxi.com.ua/.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED