Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Жан-П’єр Барраль: «Остеопатія - це філософія, заснована на фундаментальних знаннях людської анатомії та фізіології»

Жан-П’єр Барраль: «Остеопатія - це філософія, заснована на фундаментальних знаннях людської анатомії та фізіології»Минулий тиждень був насиченим для вітчизняної школи остеопатії та реабілітації. 25-27 січня 2017 року у Києві в конференц-залі готелю «Братислава» проходили практичні заняття з остеопатії для фахівців, що працюють у галузі фізичного та психічного здоров’я, а 28-29 січня 2017 року відбулася Міжнародна конференція з комплементарної медицини «Мультиметод». Організовувала ці заходи школа «Реабілітолог» у партнерстві з засновником Інституту Барраля, автором передових методик в області остеопатії, фахівцем зі світовим ім’ям Жаном-П’єром Барралем. Він погодився дати медичному порталу України «Здоров-Інфо» інтерв’ю на тему остеопатії та застосування її методик у реабілітації.

Де і на кого ви вчилися?

Я закінчив університет у французькому Леоні за фахом «фізіотерапія», потім вирушив до Мейдстона у Великобританії вивчати остеопатію. Після повернення до Франції мені запропонували викладати остеопатію в медичному університеті Парижу.

Чи є різниця між остеопатією та мануальною терапією?

Остеопатія - це, в першу чергу, філософія, заснована Ендрю Тейлором Стілом, яка ґрунтується на глибинних знаннях в області анатомії, фізіології людини, на результатах розтинів. Її головна мета - активізувати тіло пацієнта таким чином, щоб надати йому сили для відновлення. Остеопатія - частина мануальної медицини, але це її окрема складова зі своєю філософією.

Ще хотів би розповісти про розроблену мною концепцію мануального суглобового синдрому (МСП). Це мануальна терапія, яка використовує комплексний підхід до лікування суглобів. Суглоби тіла є критичними точками зв’язку між усіма структурами організму, вони також пов’язані з нашими емоціями. МСП використовує комплексний підхід до лікування суглобів, вивчає всі анатомічні та фізіологічні особливості суглобу, включаючи нерви, артерії, кістки. Це включає в себе вивчення м’яких тканин, прямих і непрямих взаємозв'язків між кістками тіла, зв’язок між внутрішніми органами і суглобами. Застосування делікатних технік в МСП збільшує здатність тіла відновлюватися.

Чи можна використовувати остеопатію в реабілітації ветеранів військових дій?

Остеопатію можна і потрібно використовувати для роботи з ветеранами війни. Це люди, які багато пережили, під час війни постраждало не тільки їхнє тіло, а й душа. Ми використовуємо свої руки як діагностичний інструмент, щоб зрозуміти, де корінь проблеми і як з нею можна впоратися. Також дуже важливо пам’ятати про емоційний компонент роботи з ветеранами. Остеопатія бачить організм як єдине ціле, в якому все взаємопов’язане, психологічний стан впливає на фізичний і навпаки. Ми працюємо з усіма органами: з головою, з кінцівками, з внутрішніми органами - все в комплексі.

Чи можна лікувати хвороби за допомогою остеопатії?

Остеапатія завжди повинна йти в комплексі з традиційним лікуванням, інакше успіхів досягнуто не буде. Це хороший допоміжний метод боротьби з недугами. Наприклад, у нас є прекрасні показники по боротьбі з гепатитом С, однак пацієнт обов’язково паралельно приймає лікарську терапію. Я із задоволенням практикую з колегами, роблю свою механічну частину роботи.

Поділіться своїми враженнями від семінарів в Києві. Коли вас чекати в Україні наступного разу?

Я б хотів подякувати організаторам семінарів за прекрасну, злагоджену роботу. Люди тут дуже доброзичливі, мені подобається з ними спілкуватися. Але я дуже зайнята людина, мій розклад сформовано аж до 2020 року. Однак, якщо буде гостра необхідність у моєму приїзді, ми подивимося, що можна буде зробити.

Спілкувалася Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED