Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Апарати штучної вентиляції легень рятують життя

Апарати штучної вентиляції легень рятують життяАпарат штучної вентиляції легень (ШВЛ) – це медичне обладнання, призначене для примусового проведення дихального процесу у випадку його недостатності чи неможливості його здійснення природним шляхом. Для цих дій прекрасно підходить апарат ШВЛ А-ШВЛ/ВВЛ-ТМТ. Апарат ШВЛ подає в легені під тиском повітряну суміш з необхідною концентрацією кисню в потрібному об’ємі і з дотриманням певної циклічності.

Апарат ШВЛ складається з компресора, пристосувань для подачі та виводу газової суміші з системою клапанів, групи датчиків та електронної схеми управління процесом. Буває ручним та механічним.

Сучасні апарати штучної вентиляції легень – це медичне обладнання з високою технологічністю, яке допомагає рятувати безліч життів. Вони мають максимальну синхронізацію з респіраторним станом пацієнта: коли він починає дихати самостійно, обладнання автоматично відключається. Крім того, вони враховують такі показники, як зріст та вага хворого.

В апаратах ШВЛ нового покоління спрацьовує тривожна сигналізація при виході контрольованих параметрів за допустимі межі чи при несправності обладнання. Вони виключають баротравму легені при довготривалому вентилюванні.

Класифікація апаратів ШВЛ та їх використання

За віком пацієнта апарати ШВЛ бувають:
  • для немовлят (новонароджених та дітей першого року життя);
  • для дітей молодше 6-ти років;
  • для дорослих та дітей 6-ти років і старше.
За способом дії апарати штучної вентиляції легень бувають:
  • зовнішньої дії;
  • внутрішньої дії;
  • електростимулятори дихання.
Апарати ШВЛ загального призначення повинні бути у всіх відділеннях інтенсивної терапії, реанімаціях, післяопераційних, анестезіологіях. Також вони використовуються при амбулаторному лікуванні дихальної недостатності окремих груп пацієнтів з нескладною формою захворювання.

Апарати штучної вентиляції легень спеціального призначення можуть знадобитися у родових блоках для повернення до життя новонароджених, при наданні швидкої допомоги, бронхоскопії, наркозі.

Цим обладнанням повинні бути оснащені всі служби невідкладної та швидкої допомоги. Апарати ШВЛ вже врятували безліч людських життів і будуть продовжувати допомагати лікарям у цій важливій місії.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм