Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Еластин та колаген – джерело молодості

Еластин та колаген – джерело молодості До тих пір поки наша шкіра має достатню кількість еластину та колагену, вона залишається молодою.

Колаген та еластин – головні білки, які становлять «скелет» шкіри та відповідають за її пружність, еластичність, попереджують появу зморшок.

Колаген

Він складає приблизно третю частину маси білка в організмі. В наш час відомо 28 конфігурацій колагену, які виконують різні функції та відрізняються амінокислотною послідовністю. Основними для шкіри є чотири. Інші види колагену впливають на формування рубців.

Чому знижується рівень вироблення колагену?

Сонце

Причина 90% появи зморшок до 35-ти років, сонце. Ультрафіолет має здатність проявляти свою дію через деякий час. Він руйнує волокна еластину та колагену, тим самим шкіра втрачає пружність, здоровий колір обличчя.

Паління

Доведено, що при палінні цигарок виробляється велика кількість речовин, які руйнують структуру колагену. При тому зменшується відсоток утворення нових волокон.

Вік

Після 35-ти років, відбувається зміна гормонального фону. Колагенові волокна втрачають свою еластичність. Паралельно зменшується кількість їх вироблення. З настанням менопаузи колаген III типа («молодий» білок) взагалі перестає вироблятися.

Як діяти?

Дійсно, поліпшити ситуацію можна.

До стимуляції нових волокон колагену приводить вітаміни А та С. Вживайте моркву, яблука, смородину, цитрусові. Додайте у своє меню харчові продукти багаті на гіалуровану кислоту (соєві продукти, курячі бульйони) та з високим амінокислотним вмістом (сир, тріска).

Зверніть увагу на косметичні процедури, які підвищують пружність та еластичність шкіри.

Приймайте колаген у вигляді органічних добавок. Вживання колагену у вигляді рідини, показує хороші результати.

Еластин

Еластин – це фібрилярний білок, який складає основу сполучної тканини. Завдяки еластину наша шкіра здатна до регенерації після подряпин, опіків чи ран. Пік активного вироблення еластину припадає на 20-25 років.

Саме тоді краще загоюються післяопераційні рани, швидше проходять запалення шкіри.

Еластин буває трьох видів:
  • Натуральний – виробляється організмом, та впливає на стан шкіри
  • Штучний – створюється косметичними фірмами. Використовується у вигляді кремів для омолодження, які допомагають у зволоженні шкіри, але не здатні прибрати зморшки.
  • Гідролізований – виробляється зі сполучної тканини тварин. Відмінність від штучного полягає у хорошому розчиненні у воді, а отже і кращим засвоєнням шкірою.
В тандемі з колагеном еластин є запорукою красивої, підтягнутої шкіри.

Рідко в юному віці ми задумуємося про правильний догляд за нашою шкірою, як на неї впливає харчування, шкідливі звички, правильно підібрані косметичні продукти. За статистикою жінки у більш зрілому віці, при появі перших зморшок, починають на серйозному рівні займатися своїм обличчям.

Харчові продукти

Правильне підібрані продукти, є фундаментом до повернення шкіри краси та свіжості. Акцент робиться на білковій їжі: морепродукти, риб’ячий жир, горіхи, кисломолочна продукція, зелень.

Медикаментозні препарати

Для лікування таблетованими препаратами чи препаратами у вигляді ампул, необхідно буде відвідати косметолога, який підбере вам засоби по догляду та план процедур, які мають покращити стан вашої шкіри.

Косметичні процедури

В даному випадку косметолог буде відновлювати рівень колагену та еластину за допомогою косметичних процедур.

До таких процедур відноситься:
  • Контурна пластика (філери): ін’єкційним методом вводиться в’язка консистенція, для розгладжування зморшок.
  • Плазмоліфтинг: ін’єкційним методом вводиться власна плазма (вироблена шляхом центрифугування крові) в проблемні місця.
В наш час повернути шкірі молодість можливо у будь-якому віці, але турбуйтеся про свою красу змолоду. 

Джерело: itmed.org

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм