Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Забезпечення медичними засобами при COVID-19

Забезпечення медичними засобами при COVID-19Розвиток дефіциту різних матеріалів, включаючи, засоби індивідуального захисту (ЗІЗ), монітори, пристрої для внутрішньовенного введення препаратів – може привести до значної захворюваності та смертності пацієнтів і обмежити кількість хворих, які можуть отримати ефективну реанімаційну допомогу.  Тому дуже важливим етапом являється забезпечення медичних закладів витратними матеріалами та життєво важливого для тяжкохворих пацієнтів устаткуванням.

Бактерицидні рециркулятори та бактерицидний опромінювач

Оскільки інфекція стрімко розповсюджується повітряно-крапельним шляхом в закритому приміщенні, це призводить до спалахів захворювання на COVID-19. Відповідно, якщо ризик зараження при крапельному шляху знижується шляхом миття рук з милом та застосування дезінфекційних засобів, то наявність інфекції в повітрі здатна зробити медперсонал та пацієнтів абсолютно беззахисними перед її дією.

Проведення дезінфекції повітря може відбуватися за допомогою двох видів апарату: бактерицидного рециркулятора та бактерицидного опромінювача.

Поява методу рециркуляції, дає можливість проведення дезінфекції повітря в присутності медперсоналу та пацієнтів, що знаходяться в приміщенні лікарень. Оскільки УФ лампа перебуває всередині спеціального кожуха. Крім того, що бактерицидний рециркулятор може працювати в присутності людей, він абсолютно безшумний та очищає повітря від патогенних мікроорганізмів на 98% (віруси, бактерії, грибки, цвіль).

Основне завдання при роботі бактерицидного опромінювача, це усунення вірусів, бактерій, грибків, цвілі діючи на їх ДНК. Масштаб бактерицидної дії його дещо більший, ніж у рециркулятора, окрім дезінфекції повітря, можливе:
  • знезараження води;
  • дезінфекція медичного інструментарію;
  • усунення бактерій з предметів та поверхонь;
  • заміна в деяких випадках звичної хімічної обробки приміщення.
Однак пристрій має один нюанс – знаходитися в приміщенні, а тим паче дивитися на лампу заборонено, оскільки це може призвести до опіків слизової очей.

Дезінфекційні засоби

Тривалий час інфекція може перебувати на поверхнях, тому необхідно вибирати відповідні засоби для проведення очищення, дезінфекції та генеральних прибирань. Також в цілях недопущення розповсюдження COV1D–19, на робочих місцях повинна постійно проводитися профілактична дезінфекція робочої зони.

При виборі дезінфектанту для проведення дезінфекційних заходів варто віддати перевагу засобам якими передбачено усунення вірусних агентів. Одним з таких засобів є Ізоцид – засіб для дезінфекції поверхонь.

Для проведення дезінфекції рук найбільш ефективним засобом являється дезінфікувальний розчин на спиртовій основі, оскільки він має швидку дію та широкий спектр бактерицидної активності. При цьому розвиток стійкості до патогенних мікроорганізмів є мінімальним.

ШВЛ та монітори пацієнта

Апарат штучної вентиляції легень полягає у проведенні заходів, які направлені на підтримку обміну дихальних газів (кисню та вуглекислого газу) у легенях. Повноцінна ШВЛ з інтубацією трахеї показана тільки важким пацієнтам, які не мають можливості самостійно дихати.

Моніторинг пацієнта повинен фокусуватися на регулярному вимірюванні частоти дихання, роботи дихальних м’язів, сатурації та частоти серцевих скорочень. Стан необхідно оцінювати щогодини (або частіше, якщо це клінічно показано).

Саме забезпечення стаціонарів сучасними дихальними обладнаннями та висока спеціалізація медичних працівників дають можливість зробити параметри штучної вентиляції індивідуальними беручи до уваги показники, що надаються шляхом моніторингу. Це значно збільшує шанси на сприятливий результат.

Засоби індивідуально захисту

Використання засобів захисту є вирішальною ланкою для медичних працівників.

До обов'язкових засобів захисту для медичного працівника належать:
  • захисні костюми;
  • хірургічна маска або респіратор;
  • захист для очей;
  • шапочка-шолом;
  • одноразові рукавички;
  • бахіли та взуття, яке легко обробляється та не вимагає контакту при знятті.
Важливим етапом являється як обрання відповідних ЗІЗ з оцінкою ризиків зараження біологічними рідинами, так і його використання та зняття згідно з нормами.

Спірометр

Спірометр використовується для проведення спірометричних досліджень з метою аналізу функції зовнішнього дихання та стану легень. Є одним з основних методів діагностики COVID-19, оскільки носії інфекції можуть навіть не здогадуватися про зменшення об’єму легень. Також при діагностуванні коронавірусу визначає ступінь тяжкості пацієнта та об’єм ураження органів дихання. Завдяки вимірювачу потоку повітря та електронного пристрою, перетворені показники вимірювача зображаються у вигляді цифрової інформації.

Розширення масштабів пандемії COVID-19 є викликом для суспільного та економічного життя людей в усьому світі.  Перед лицем глобальних труднощів організації, прості люди та медичні працівники у всьому світі, які згуртувалися в боротьбі з пандемією COVID-19. 

Сьогодні можливість взяти безпосередню участь у заходах реагування, є у кожного. Так у рамках заходів з протидії поширенню COVID-19 ТОВ IMEDза підтримки благодійного фонду «Лікарі світу» провели поставки в Луганську та Донецьку області (м. Попасна, Слов'янськ, Сєвєродонецьк), а саме опромінювачі, рециркулятори, дезінфекційні засоби, захисні костюми, а також медичне обладнання для реанімації. Також за підтримки

Благодійної організації «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «МХП-ГРОМАДІ» відбулася поставка в Чернігівську та Вінницьку області апаратів ШВЛ та моніторів пацієнта.

Поставки від ТОВ ITMED відбулися в ЖИТОМИРСЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ. Допомога була надана у вигляді Спірометру Spirodoc с датчиком SpO2 (одноразовий турбінний датчик), – 14 шт.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм