Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Які основні причини зниження статевого потягу?

Які основні причини зниження статевого потягу?Раптова втрата інтересу до статевих зносин у здорової людини, може викликатися зниженням статевого потягу, а саме його розладом. Як наслідок це починає викликати занепокоєння та погіршення стосунків з партнером. Які саме фактори впливають на зниження лібідо, як у жінок, так і у чоловіків? Далі з'ясуємо.
Зниження статевого потягу - це розлад, який проявляється зниженням або відсутністю потягу до сексуальної активності періодично або на постійній основі. При цьому будь-які психологічні, органічні причини чи попереднє приймання певних видів медикаментозних препаратів є відсутніми.
 
Механізм розвитку розладу до кінця не вивчений, однак вважається, що причиною є зменшення активації певних ділянок мозку, що відповідають за збудження та недостатнє розгальмовування ділянок, що відповідають за когнітивне оброблення інформації.
Знижене лібідо може свідчити про нервові порушення, різного роду захворювання організму, патології ендокринної системи, та навіть спричинятися впливом зовнішніх факторів.

Що викликає зниження лібідо?

До загальних факторів, що спричиняють зниження статевого потягу, як у жінок, так і у чоловіків належить поява комплексів, втома через великий обсяг роботи, шкідливі звички, поганий сон, проблеми на роботі/вдома або просто поганий настрій. 
Також на розлад може вплинути вік, генетичні особливості та моменти виховання.
 
Причини зниження статевого потягу у чоловіків:
  • Приймання певних медикаментозних препаратів, наприклад, антидепресантів, анаболічних стероїдів.
  • Проблеми у стосунках.
  • Низький рівень тестостерону.
  • Неправильне харчування.
  • Фізіологічні порушення у вигляді ожиріння, високого артеріального тиску, цукрового діабету, високого холестерину.
  • Низька самооцінка.
Причини зниження статевого потягу у жінок:
  • Порушення режиму робота/відпочинок, що як наслідок призводить до відсутності часу на якісний сон та фізичну активність.
  • Приймання ліків, як і у випадку з чоловіками може спостерігатися побічна дія при прийманні антидепресантів або зниження лібідо може розвинутися при застосуванні оральних контрацептивів. Відповідно процес лікування повинен контролюватися лікарем. При розвитку ускладнень можлива заміна препарату на його аналоги.
  • Поява больових відчуттів під час статевих зносин.
  • Відсутність здорового раціону з наступним розвитком дефіциту корисних мікроелементів та поживних речовин.
  • Післяпологовий період, менопауза.
  • Неврози. 

Діагностика та лікування

При проведенні діагностування важливо виключити перебіг інших патологічних станів, що можуть впливати на лібідо (депресія, медикаментозні препарати, пухлини). Так окрім огляду та збору анамнезу, можливе додаткове проведення лабораторних аналізів крові (визначення рівня гормонів, глюкози, холестерину та ін.), УЗД, рентгенографії, КТ та МРТ, взяття мазків (при підозрі на інфекцію). Також при підозрі на психологічні розлади проводиться консультація психіатра. 
 
Відповідно при виключенні іншої патології, тактика лікування з метою нормалізації статевого потягу полягає в проведенні комплексної терапії: медикаментозного лікування, психотерапії та корекції способу життя.
У чоловіків у більшості випадків зниження статевого потягу є вторинною патологією. Відповідно лікування в першу чергу буде направлене на усунення основного захворювання.

Профілактика

Спеціалісти вказують на позитивний вплив на лібідо при дотриманні здорового способу життя, відмові від шкідливих звичок, слідкуванні за психічним здоров'ям. Також варто приділяти увагу профілактичним оглядам, оскільки дуже часто зниження статевого потягу може спричинятися певними захворюваннями. 
 
Не варто займатися самолікуванням та відкладати візит до лікаря при появі статевого розладу на постійній основі. Адже не є виключенням, що причина може бути у досить серйозному захворюванні. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм