Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Навіщо жінці медичний супровід вагітності

Деякі жінки взагалі вважають, що ставати на облік, дізнавшись про свою вагітність необов'язково. Інші навпаки - дізнавшись, що стане мамою, починає шукати клініки і лікаря для ведення вагітності. Багато пар навпаки - тільки планують, як у їх родині з'явиться дитина і хочуть підготувати організм майбутньої мами  до цього відповідального і далеко непростого періоду... Давайте ж розберемося, що таке супровід / ведення вагітності та навіщо взагалі існує така медична послуга. 

В чому плюси і мінуси жіночої консультації

Багатьом жінкам зручно ставати на облік з приводу вагітності в жіночу консультацію за місцем проживання. Це вигідно, якщо ви живете неподалік, до того ж ряд діагностичних обстежень, гарантованих державним пакетом безкоштовних медичних послуг, будуть для Вас безкоштовні. Але ведення вагітності - це не тільки лікувально-діагностичні заходи, мета яких спрямована на те, щоб виносити і народити здорове немовля. Вагітній також необхідна інформаційна, і дуже часто - психологічна підтримка, а не тільки медична документація, декретний «лікарняний» і т.д. 

В рамках медреформи вести вагітність тепер може також сімейний лікар, якого ви можете обрати самостійно та укласти з ним угоду. У разі ж виникнення ситуацій, коли потрібна медична допомога профільного фахівця - гінеколога або акушера, генетика і т.д., Вас направлять в ту ж саму жіночу консультацію (ЖК). З огляду на велику кількість пацієнток в ЖК, на індивідуальний підхід до ведення саме вашої вагітності у лікаря може не залишатися часу. До того ж, Вам доведеться підлаштовуватися під фіксований графік роботи фахівців ЖК. Альтернативою може стати приватна клініка, де ви самі обираєте лікаря, час консультацій, кількість візитів до лікаря, а також можливість онлайн-консультації або підтримки по телефону.

Медичний супровід вагітності в приватних клініках

Не секрет, що в державних ЖК і пологових будинках жінки все одно платять за ряд послуг, тому все більше майбутніх мам обирають для ведення вагітності та майбутніх пологів приватні клініки. В профільних приватних клініках є сучасне обладнання не тільки для «пересічного» УЗД, але і для перинатальної діагностики вроджених вад. Також обираючи для супроводу вагітності приватну клініку, жінка завжди може змінити лікаря, звернутися до фахівця вузького профілю при необхідності в цій же клініці, оскільки професійні медичні центри, що пропонують супровід вагітності, завжди мають в штаті фахівців усіх спеціальностей, потрібних для оцінки стану жінки на всіх етапах її вагітності.

Власні клініко-діагностичні лабораторії з сучасним обладнанням дозволяють приватним клінікам оперативно отримати результат важливого аналізу. Тут жінці також запропонують психологічну підтримку, навчання догляду за майбутнім малюком, післяпологове спостереження. У багатьох приватних клініках працює система знижок і є можливість оплачувати консультації та діагностику поетапно. 

На що звернути увагу при виборі клініки для ведення вагітності

Крім відгуків про клініку, досвіду її роботи на медичному ринку і обсягу сфери надаваних діагностичних послуг, зверніть увагу на штат лікарів. Особливо якщо у вас є які-небудь хронічні захворювання, існує ризик не виношування вагітності або інша патологія. У таких випадках Вам потрібна клініка, де профільні фахівці супроводжують вагітність у жінок, наприклад, із захворюваннями серця і судин, ендокринними проблемами і т.д. Якщо Вам важко вибрати клініку для ведення вагітності, то Ви можете звернутися за безкоштовною допомогою до наших консультантів або скористатися публічним реєстром медичних закладів України. 

Автор: Світлана Євсєєва
© Медичниий портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язково 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм