Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Зміна підходу НСЗУ до первинної медичної допомоги: коли це стане можливим?

Зміна підходу НСЗУ до первинної медичної допомоги: коли це стане можливим? Національна служба здоров'я України (НСЗУ) може переглянути підходи до первинної медичної допомоги з 2022 року, наблизивши медичні послуги до споживачів, повідомив в.о. глави НСЗУ Андрій Віленський. 

"Ми хочемо перезавантажити підходи до первинної медичної допомоги. Пропрацювавши три роки за новими правилами, ми бачимо деякі недоліки, які можна виправити. Вектор буде спрямований на те, щоб деталізувати пакети послуг і наблизити їх до споживачів. Тобто акцент буде зроблений на амбулаторний, в першу чергу - первинний, рівень надання медичної допомоги, з одного боку. З іншого боку, на рівні стаціонарної допомоги ми переглянемо підходи до госпіталізації в тих випадках, коли госпіталізація не потрібна", - розповів він. 
 
Віленський повідомив, що такий перегляд можливий в ПМГ 2022 року. 
"Ми зараз вже почали розробляти правила гри для 2022 року", - сказав він. 
 
Також Віленський повідомив, що Національна служба здоров'я України (НСЗУ) законтрактувала на Програму медичних гарантій (ПМГ) 2021 року на надання медпослуг первинної медичної допомоги на 70 медустанов більше, ніж роком раніше. 
"Ми бачимо, що кількість провайдерів - медустанови й, які укладають контракти з НСЗУ - зростає: їх вже більше ніж на 70 більше, ніж минулого року. Тобто кількість постачальників медичних послуг первинної медичної допомоги збільшується", - сказав він. 
 
Віленський розповів, що на контакти на надання медпослуг на первинному ринку вже підписалися 1792 провайдерів медпослуг. При цьому серед них - 179 приватних клінік, 457 лікарів-ФОП. 
"Бізнес бачить, що це цікаво. Заклади охорони здоров'я, аналізуючи наші тарифи на первинній медичній допомозі, розуміють: в їх бізнес-модель це вкладається як ефективний напрямок розвитку бізнесу, тобто тариф є справедливим", - сказав він.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED