Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Порушення алгоритму вакцинації проти COVID-19: МОЗ вирушить з перевіркою до трьох областей

Порушення алгоритму вакцинації проти COVID-19: МОЗ вирушить з перевіркою до трьох областейГоловний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу передав публічний "привіт" керівникам департаментів охорони здоров'я Харківської, Одеської та Запорізької областей. Річ у тім, що там порушений алгоритм МОЗ по вакцинації проти коронавірусу.

23 квітня в Україні прибула друга партія вакцини AstraZeneca в рамках механізму COVAX. А Харківська, Одеська та Запорізька область досі не використали препарати з першої партії. 
Особливо Ляшко звернувся до керівника департаменту охорони здоров'я Запорізької області, оскільки він вже не вперше каже йому про повільний темп вакцинації в регіоні.
Головний санлікар пообіцяв, що слідкуватиме, як буде використовуватись вакцина і який буде доступ для всіх, хто потребує щеплення.
 
“Хочу також передати публічний "привіт" ще трьом очільникам департаментів охорони здоров'я. Зокрема, Харківської, Одеської та Запорізької областей. Це єдині області, які порушили алгоритми МОЗ і досі не використали вакцини з першої партії AstraZeneca”, - зазначив Ляшко.
 
Він додав, що нова партія вакцини AstraZeneca розподілиться 1950 пунктами щеплення України. Найбільше їх буде у Дніпропетровській області – 204. А найменше в Запорізькій області – 29.
 
“Наше завдання було використати всю вакцину з першої партії до 9-15 квітня. Станом на сьогодні у цих трьох областях є залишки вакцини, які не використовуються. З наступного тижня будуть проведені моніторингові візити для оцінки потенційних проблем. Ми подивимося, чому там не використовуються ті вакцини”,- додав головний санлікар.
 
З нової партії першочергово вакцину отримають пріоритетні групи віком від 65 років, люди, які отримали першу дозу вакцини AstraZeneca.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED