Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

ВІЛ-інфекція: забезпечення безоплатного діагностування за Програмою медичних гарантій

ВІЛ-інфекція: забезпечення безоплатного діагностування за Програмою медичних гарантійПопри те, що тестування та лікування ВІЛ-інфекції є безоплатними, згідно з дослідженням “Індексу стигми людей з ВІЛ в Україні”, 68% пацієнтів з ВІЛ-інфекцією зволікають з початком лікуванням. Кожен третій залишається поза межами медичного нагляду. 
Тож у Програмі медичних гарантій фокусування відбувається на якнайширшому охопленні діагностуванням, також - доступному та ефективному лікуванні ВІЛ-позитивних людей. Щоб ця послуга була доступна в широкій мережі закладів охорони здоров’я та була максимально наближена до пацієнта.
 
Послуги за пакетом «Діагностика, лікування та супровід осіб з ВІЛ» пацієнти мають можливість отримувати на первинній ланці медичної допомоги, у закладах, що мають договір на цей пакет.  Тобто препарати антиретровірусної терапії пацієнт може отримати у свого сімейного лікаря. І перебувати безпосередньо під його наглядом. Лікарі первинної ланки розширять коло фахівців, які можуть виконувати всі необхідні заходи, пов’язані з виявленням та супроводом осіб з ВІЛ. 
 
Послуга за цим пакетом надається амбулаторно. Отримати її пацієнт може за  направленням лікаря, з яким уклав декларацію, за направлення лікуючого лікаря, або звернувшись самостійно без направлення до закладу, який має відповідний договір з НСЗУ. 
 
Свої пропозиції до Національної служби здоров’я за пакетом “Діагностика, лікування та супровід осіб із ВІЛ та підозрою на нього” у цьому році подали 379 закладів. Серед них 2 приватних.
 
З квітня 2020 року по березень 2021 за цим напрямком НСЗУ виплатила понад 230 млн грн.
Якщо пацієнт з ВІЛ потребує стаціонарного лікування, то за направленням лікаря він також отримає цю послугу безоплатно в межах Програми медичних гарантій в закладах, які мають договір на стаціонарне лікування. Адже у пакет послуг також входить направлення за потреби на отримання спеціалізованої та високоспеціалізованої допомоги чи на інші медичні послуги, яких потребує пацієнт.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED