Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Харкові нестача медичних працівників не дає можливості розгорнути нові COVID-ліжка: деталі

В Харкові нестача медичних працівників не дає можливості розгорнути  нові COVID-ліжка: деталіУ місті немає можливості розгорнути більше ліжко-місць для хворих на коронавірусну інфекцію, внаслідок нестачі медпрацівників. 

Про це розповіла 21 квітня Світлана Горбунова-Рубан, віцемер міста під час сесії міськради.
 
За словами чиновниці, для того, щоб у місті створити нові ліжко-місця для пацієнтів з COVID-19, бракує медиків та технічного оснащення медзакладів.
 
«На сьогодні в Харкові немає можливості збільшити кількість додаткових місць для інфікованих COVID-19, оскільки не вистачає медичних працівників і достатнього рівня технічного оснащення лікарень», – заявила вона.
 
Зазначається, що раніше міська рада просила допомогти медиків та вчених-розробників нововведень, однак ніхто не визвався на допомогу.
Пані Горбунова-Рубан підкреслила, що наразі у місті звільнились понад 2 000 медиків. Вона додала, що розгортати нові «ковідні» ліжка немає сенсу, якщо не буде достатньої кількості медпрацівників.
 
«У Харкові звільнилися понад 2 тисячі медпрацівників, у тому числі 418 – з лікарень, які надають стаціонарну допомогу. Для формування бригад, які надаватимуть допомогу хворим на COVID-19, необхідні лікарі-анестезіологи, терапевти, кардіологи, інфекціоністи, лікарі-лаборанти, фельдшери, медичні сестри, молодший медичний персонал. Без наявності достатньої кількості медперсоналу розгортання нових ліжок не має сенсу», – роз’яснила вона.
 
Також чиновниця зауважила, що медики, які у Харкові надають допомогу хворим на коронавірусну інфекцію, у 2020 році отримали 300% надбавки на суму понад 75 млн грн.
«У цьому році вже виплачено доплат на суму 40,4 млн грн», – резюмувала вона.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED