Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Збільшення допомоги по тимчасовій втраті непрацездатності: яку суму отримають українці при виплаті їм лікарняного?

Збільшення допомоги по тимчасовій втраті непрацездатності: яку суму отримають українці при виплаті їм лікарняного?В Україні зріс середній розмір лікарняного. Середній розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності від Фонду соціального страхування склав 365,26 грн у розрахунку на день.

Про це повідомляє пресслужба відомства.
 
«За оперативними підсумками І кварталу 2021 року ріст середньоденної допомоги у порівнянні з тим же періодом минулого року склав 15,9%. Загалом у січні-березні Фонд прийняв на фінансування лікарняні на суму понад 4 млрд гривень. Це на 1,4 млрд гривень, або 51,8% більше, ніж у січні-березні 2020 року», — сказано у повідомленні.
 
Однак підкреслюється, що з початку року обсяг надходжень частки від ЄСВ на рахунок Фонду соцстрахування щомісяця не покриває потребу у видатках відомства за той же період.
 
«В I кварталі на рахунок Фонду надійшло 6,85 млрд грн частки від ЄСВ, потреба у видатках за той же період без врахування заборгованості на початок року склала 8,27 млрд грн, з яких 7,78 млрд грн — видатки на лікарняні, декретні та страхові виплати потерпілим на виробництві», — інформує ФССУ.
 
Суттєве зростання потреби у видатках за лікарняними листками спостерігається з осені минулого року. Воно пов’язане з захворюванням українців на COVID-19 та ізоляцією контактних осіб, збільшенням потреби у догляді за хворими дітьми, сезонним підвищенням захворюваності, відсутністю проходження реабілітаційного лікування на базі санаторно-курортних закладів.
 
Нагадаємо, раніше Верховна рада прибрала проблему у законодавстві з оплати лікарняних. Закон повернув право застрахованим особам на отримання матеріальної допомоги за страховим випадком.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED