Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: оновлення стандартів медичної допомоги

МОЗ: оновлення стандартів медичної допомоги Міністерство охорони здоров'я працює над оновленням стандартів медичної допомоги по ряду напрямків, зокрема по COVID-19, повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як в ході пресбрифінгу в Києві в понеділок.
 
“Стандартизація медичної допомоги є одним із найважливіших інструментів забезпечення надання якісних медичних послуг та належної реалізації програми медичних гарантій в Україні. Сьогодні працюють 23 мультидисциплінарні робочі групи з розроблення  галузевих стандартів медичної допомоги. Вони адаптовують клінічні настанови, переглядають клінічні протоколи за 25 темами  та двома напрямами. Діяльність робочих груп координує МОЗ України, методологічний та інформаційний супровід роботи здійснює відділ стандартизації медичної допомоги Департаменту оцінки медичних технологій Державного підприємства “Державний експертний центр Міністерства охорони здоров'я України”, – проінформувала заступниця міністра. 
 
Групи створені відповідно до Наказу МОЗ України від 18.08.2020 № 1908 «Про утворення та затвердження персональних складів мультидисциплінарних робочих груп з розробки галузевих стандартів медичної допомоги».
 
"У 2021 році МОЗ вже затвердило протоколи по гострому середньому отиту, тонзиліту і стандарти медичної допомоги при вірусних гепатитах B і С у дорослих і дітей. Зараз ми відпрацьовуємо ряд тем, зокрема клінічне ведення пацієнтів з COVID-19, де будуть рекомендації по антикоагулянтній терапії у дітей та надання допомоги вагітним з COVID-19. Також ми працюємо над гострим і хронічним коронарним синдромом, геморагічним та ішемічним інсультом, профілактикою передачею ВІЛ від матері до дитини, сифілісом, цукровим діабетом, туберкульозом, первинним імунодефіцитом, веденням вагітності, педіатрією і неонатологією", - сказала вона.
 
Плануються найближчим часом розпочати роботу мультидисциплінарні групи за двома важливими напрямами – онкологія та орфанні захворювання.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED