Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Кому можна пізніше ввести другу вакцину проти COVID-19?

Кому можна пізніше ввести другу вакцину проти COVID-19?Віктор Ляшко пояснив, для яких пацієнтів можна відтермінувати введення другої дози вакцини проти коронавірусу. Мовиться про тих осіб, які перехворіли COVID-19 після першого щеплення.

Україна використала майже всі 500 тисяч доз препарату Covishield. 
Про це головний санітарний лікар розповів в одному з інтерв'ю медичній експертці ЮНІСЕФ.
Він зауважив, що навіть "не хоче говорити" про те, що Україна може не встигнути отримати другу дозу вакцини виробництва AstraZeneca після того, як вже майже всі дози використали.
 
“Якщо людина захворіла між першим і другим щепленням, то друге щеплення можна відтермінувати на 6 місяців, щоб дозу отримала людина, яка більше її потребує”, – пояснив санлікар.
 
Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов казав, що всі, хто вакцинувався Covishield, отримають другу дозу виключно вакциною виробництва AstraZeneca. Вона може бути вироблена на будь-якому із доступних майданчиків, не обов'язково в Індії.
 
Нагадаємо, що щеплення препаратом індійського виробництва почали робити в кінці лютого 2021 року. Вакцинацію другою дозою потрібно зробити через 90 днів.
Також зазначимо, що вже 16 квітня до Києва прибув літак зі 117 тисячами доз вакцини Pfizer-BioNTech. Перші щеплення препаратом планують зробити 18 квітня у будинках для літніх людей.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED